Voor de tweede keer trokken we eropuit om de tijdelijke natuur op het braakliggend bedrijventerrein bij Aadorp te onderzoeken. Met ons drieen, Inge, Eric en Ron. Veel nieuwe planten en dieren troffen we aan vergeleken met een maand geleden. Inge ging snel op zoek naar de markeringsstokjes om te zien hoe het gesteld was met de vermoedelijke Noorse ganzerik. En ja hoor, de stokjes waren er nog en de ganzerik ook. Hij bloeide prachtig en er is geen twijfel meer over de naam. Noorse ganzerik is vrij zeldzaam en kenmerkend voor dit soort terreinen. Kan ook net zo snel weer verdwijnen als hij gekomen is. 

 

We kregen bezoek van de pers, een verslaggever en een fotograaf van TC Tubantia. Ze kwamen met enige moeite op de plaats van bestemming. De fotograaf heeft de witte smeerwortel en de moeraskers op de foto gezet. Terwijl we met hen aan het praten waren kwam er een ree langs die zich verschool in het opschietende graan. Dit was opgeschoten uit de restanten van vorig jaar en danzij het braakliggen al flink hoog. Het nut bewees zich ter plaatse, wat natuurlijk leuk was voor het verhaal van de persmensen. 

 

Verder wat vlinders (Hooibeestje, Dagpauwoog) en libellen (Lantaarntje, Viervlek, Oeverlibel) en natuurlijk vogels (Meerkoet, Torenvalk, Boerenzwaluw, wat lastige zangertjes). Leukste planten van de dag: Scherpe zegge, Snavelzegge, Hertshoornweegbree en natuurlijk de eerder genoemde Noorse ganzerik. 

 

Met dit prachtige weer was het geen straf hier een paar uurtjes rond te stappen!

 

Inge en Ron

 

hooibeestje

hooibeestje

Bijlage: 

Deel deze pagina