Datum: 
vrijdag 14 juni 2019 16:00 tot zondag 16 juni 2019 16:00
Type activiteit: 
Reis

Excursieweekend KNNV Utrecht 14 t/m 16 juni 2019

 

Programma

Vrijdag 14 juni

 • Aankomst vanaf 16.00 in Natuurvriendenhuis Krikkenhaar

Krikkenhaar 11; 7627 PA  Bornerbroek  (06-18791152)

 • 22.00 Avondexcursie nachtzwaluwen Lemelerberg; vertrekpunt nog af te spreken.
  De avond tevoren wordt er nog een nachtzwaluw-inventarisatie gedaan. Excursie kan alleen doorgaan bij vliegweer (niet te koud of teveel wind; niet bij regen); excursieleider Annemiek van Baren

 

Zaterdag 15 juni

 • 10.00 – 16.00 Engbertsdijkvenen; vertrekpunt nog af te spreken. Halverwege lunchpauze ter plekke (lunchpakketje meenemen); excursieleider Herman Stevens.
  Het gebied bestaat uit twee delen: een droog (noord) en een nat deel (zuid); beide 4 km. Aan de zuidkant is een verhoging met een kijkscherm. We lopen door het gebied. Dit zal ca. de hele dag in beslag nemen. Gebied staat bekend om o.a. kraanvogels, blauwborst en heidekikker. Herman heeft in het verleden een adderinventarisatie gedaan.

Zondag 16 juni

 • 10.00 – 12.00 Varssenerveld; vertrekpunt Witharenweg 24, Atelier Witharen (dit is een beeldentuin); excursieleider Henk Ruiter.
  Varssenerveld is een gebied met natte heide ten westen van Ommen (niet vrij toegankelijk) met o.a. vogels, klokjesgentiaan, orchideeën.
  Ook vandaag lunchpakketje meenemen.
 • 13.00 – 16.00 Reggesafari: de groep wordt in 2-en gesplitst. De eerste groep gaat eerst varen over de Regge (ca. 75 minuten) en wandelt na een pauze met wandelgids terug over landgoed Eerde en langs oude armen van de Regge); de tweede groep doet dit in omgekeerde volgorde.
  Excursieleider Jan Steen

 

Omgeving Krikkenhaar

Voor de zaterdagavond of als er op enig moment tijd over is biedt de omgeving van Krikkenhaar de mogelijkheid een wandeling te maken langs De Doorbraak (start oa vanaf Krikkenhaar). Dit is een afwateringsbeek, die in de loop van een aantal jaren is gegraven met als doel afwatering, ecologische verbindingszone en schoon water voor de herstelde Regge. Zie voor meer info: Waterschap Vechtstromen: https://www.vechtstromen.nl/buurt/gemeenten/almelo/doorbraak/

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
thuis
Kosten: 
€85, exclusief reis- en vervoerskosten
Contactpersoon: 
activiteiten@utrecht.knnv.nl
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Nee

Deel deze pagina