Datum:
maandag 20 april 2020 19:30 tot maandag 31 augustus 2020 21:00
Type activiteit:

Wilde planten voor beginners door Frans Kok

Hoe heet die plant en waarom groeit die plant hier? Zijn dat vragen die u boeien? Schrijf u dan in voor deze cursus.

Het is verrassend om van allerlei wilde planten in het park, in de berm en in uw eigen tuin te ontdekken hoe ze heten. Maar het is niet zo eenvoudig om een plant een naam te geven. Hiervoor geldt: samen kom je verder. Daarom heeft IVN afdeling  Nieuwegein - IJsselstein en omstreken een cursus ontwikkeld die als doel heeft u op een eenvoudige en leuke manier te laten kennismaken met het determineren van wilde planten.

We beginnen met een korte inleiding over de indeling van het plantenrijk en over de bouw en de functies van de onderdelen van de plant. U leert te kijken naar bladvormen, bloemvormen en bloeiwijzen aan de hand van levende planten, presentaties en opdrachten binnen en buiten. Er wordt aandacht besteed aan de meest bekende plantenfamilies. Daarna gaat u gezamenlijk één of meerdere planten op naam brengen met behulp van een flora.

Beschikbare materialen tijdens de cursus: Veldgids Nederlandse Flora van Henk Eggelte, loep, prepareernaald en andere flora’s.

U ontvangt tijdens de cursus een cursusmap met ondersteunende en aanvullende informatie.

Aantal cursisten: minimaal 5, maximaal 20.

Kosten: IVN- en KNNV-leden € 15,-, niet-leden € 25,- (inclusief cursusmap, koffie en thee), te voldoen na een bevestigingsmail. De betaling geldt als definitieve opgave.

Data en locatie: de locatie is ‘Het Milieu Educatie Centrum’ (=­ Natuurkwartier), Geinoord 9, Nieuwegein en omvat vier lessen op de maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur op 20 april, 11 mei, 8 juni en 15 juni.  Daarnaast organiseren we een terugkomavond/ excursie  (facultatief)  op 31 augustus van 19.00 – 21.00 uur. Aanmelden voor 13 april 2020. Meer informatie en aanmelden bij: Frans Kok, franskok@hetnet. nl, tel: 0306034297 of 0620396805

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: