Datum:
Type activiteit:
Excursie - planten

Plantenexcursie in het Maximapark, 17 mei, door Frans Coolen

Het Maximapark is het jongste grote park van de Gemeente Utrecht. Het werd medio 2013 officieel geopend en maakt deel uit van het stadsdeel Leidsche Rijn. Qua natuur is het heel divers van opzet. Er zijn urbane delen, sportterreinen, strak aangelegde plantsoenen en stukken nagenoeg wilde natuur. In de loop der jaren hebben zich, al dan niet spontaan, meer dan 300 soorten wilde planten gevestigd.

In het Maximapark zijn grote delen op een natuurvriendelijke manier ingericht

Op 17 mei 2020 heb je de gelegenheid om met een natuurrijk stukje park kennis te maken. We maken een wandeling door een klein maar gevarieerd deel van de Binnenhof, een van de onderdelen van het park. De excursie wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting 'Vrienden van het Maximapark'.

De excursie begint om 10:00 uur en start vanaf de werkschuur van de stichting aan de Alendorperweg 10a. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: