Datum:
dinsdag 15 januari 2019 20:00 tot 22:00
Type activiteit:
Lezing

Wat ziet u aan de lucht als u in de vrije natuur wandelt? Hoe herkent u de verschillende wolkentypen en hoe kunt u zelf voorspellen of en hoeveel regen er uit zal vallen?

Aan de hand van fascinerend fotomateriaal neemt Joop de Wilde u mee in de wonderlijke wereld van wolken, wind, regen, regenbogen, kringen om de zon, schijnzonnen en het poollicht. Hij geeft op 1 september een lezing over verschijnselen aan de hemel die een relatie hebben met het weer.

Joop de Wilde is voorzitter van de KNNV, Afdeling Amersfoort e.o. Hij volgde zo'n dertig jaar geleden zijn eerste cursussen meteorologie in het kader van zijn opleiding tot ballonpiloot. Als bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, Afdeling Ballonvaren voerde hij meer dan twintig jaar het overleg namens ballonvarend Nederland met het KNMI over de dagelijkse weerrapporten voor de ballonvaart. Hij werkt regelmatig mee aan opleidingen van luchtvaartmeteorologen bij het KNMI.

Opgeven: activiteiten@utrecht.knnv.nl voor 12 januari

Plaats: Griftsteede, van Swindenstraat 129 (in Griftpark), Utrecht