woensdag 4 maart 2020

De Bomenparkeerplaats is een ludiek idee geweest van een groep ondernemers en bewoners die werken aan Rotsoord Groen, het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en specifiek van de groene, toffe medewerker / programmeur  bij De Helling (Joost), met Maarten van IVN die ook werkt aan Tiny Forests in stedelijk gebied. De bomenparkeerplaats was eerst een parkeerplek waar de directeur van De Helling  beschikking over had. Hij vond het prima zijn plek op te geven. Dit was tegenover de ingang van de Helling. 

Maar omdat de komende maanden werkzaamheden zijn op deze plek (en er een hotel wordt gebouwd) is de bomenparkeerplaats volgens Martine Sluijs verhuisd naar een andere plek in Rotsoord ik dacht ergens bij DAAR. 

Het idee achter de bomenparkeerplaats is dat als ergens een jong boompje groeit die moet worden weggehaald, bijvoorbeeld omdat hij daar in de weg staat of niet past bij andere beplanting, eruit gehaald kan worden en in een pot naar een bomenparkeerplaats kan worden gebracht. Als de boom weer op krachten is en het seizoen goed, kan hij worden ingeplant op een plek waar hij verder mag en kan groeien. Bijvoorbeeld als onderdeel van een Tiny Forest of in een andere tuin.

Het is een ludieke actie die in Rotsoord spontaan ontstond. Parkeerplaats benutten om groen te parkeren! Het zou natuurlijk geweldig zijn als dit idee verder rolt tot een grotere beweging. Wie pikt het op?

Verder organiseert De Helling OPEN met ondernemers en bewoners van Rotsoord waarschijnlijk op 29 april weer een avond over Rotsoord Groen, waar ongetwijfeld weer ludieke ideeën gaan ontstaan. 

 

Deel deze pagina