dinsdag 16 juni 2020

Landschap Erfgoed Utrecht gaat kleine landschapselementen inventariseren in het buitengebied van de provincie Utrecht: knotbomen, houtwallen, houtsingels. Voor deze inventarisatie zoekn ze vrijwilligers die graag buiten zijn en een bijdrage wilen leveren aan het landschap in hun eigen omgeving. Op donderdag 18 juni 20:30 wordt een online introductieavond georganiseerd waarbij men uitleg krijgt over de werkzaamheden.

Het lanschap van de provincie Utrecht verandert snel. Het buitengebied bevat veel kleine landschapselementen, zoals knotbomen, boomgaarden, poelen en bosjes. Die kleden het landschap aan en geven het landschap een unieke, herkenbare uitstraling. Naast cultuurhistorische en landschappelijke waarden hebben deze elementen ook natuurwaarde. Ze zijn een rijke leefomgeving voor vogels en kleine zoogdieren. 

Meet je landschap is een project waarbij vrijwilligers lanschapseementen inventariseren. De gegevens die je in een tablet invoert, gebruikt Landschap Erfgoed Utrecht om de toestand van het buitengebied in de provincie Utrecht te bepalen. Daardoor kan er beter voor het landschap worden gezorgd. Als vrijwilliger kun je- samen of alleen- in je eigen tijd op een unieke manier je eigen woonomgeving herontdekken. 

Je leert het buitengebied op een andere manier kennen. De komende jaren meten we vooral in het westen van de provincie Utrecht. We gaan aan de slag in de gemeente Stichtse Vecht, Mijdrecht, Abcoude, Woerden, Lopik, Oudewater, Montfoort of IJsselstein. Woon je hier in de buurt, dan zoeken we jou dus!

Om mee te doen aan Meet je Landschap hoef je geen ervaring te hebben. Op de informatieavond vertellen we meer over hoe het allemaal precies in zijn werk gaat.

Meld je vrijblijvend aan via https://www.landschaperfgoedutrecht.nl/ik-word-vrijwilliger/vrijwilligersgroepen/meet-je-landschap/

Deel deze pagina