donderdag 28 mei 2020

Beste plantenliefhebbers,

 

In de afgelopen weken hebben al een paar koppels de Klopdijk en Vechtoeverpark geïnventariseerd. De resultaten vind je in de bijlagen.

 

Het is mooi weer en per 1 juni zijn de coronamaatregelen iets versoepeld. Wanneer we de 1,5 meterregel in acht nemen, kunnen we in kleine groepjes het veld weer in en zo de activiteitenkalender weer volgen.

Er zijn twee wijzigingen. 

1  De excursie naar Haarzuilen onder leiding van Tim van den Broek, de boswachter, gaat niet door om twee redenen. Ten eerste de groep wordt waarschijnlijk zo groot dat afstand houden lastig is en ten tweede zijn door de natte winter en het droge voorjaar nauwelijks akkeronkruiden te zien. Voor volgend jaar maak ik een nieuwe afspraak en is er hopelijk meer te zien.

2  De inventarisatie van Buitenhof gaat naar maandag 1 juni zodat Frans Coolen, die dit gebied heeft aan gekaard, er zelf bij kan zijn. 

Eén activiteit is nog niet zeker. Grietje heeft nog overleg over de Oude Kweek. Wanneer daar meer over duidelijk is, laat ik dat jullie weten.

 

In de nieuwsbrief 118 kun je meer lezen over de gebieden Buitenhof in het Maximapark (1 juni) en het Kloosterpark (6 juni).

In Buitenhof zijn er vier gebieden. Hier kunnen vier groepjes veilig inventariseren.

Het Kloosterpark bestaat uit twee gebieden. Hier kunnen dan twee groepjes aan de slag.

 

Het gemeenschappelijk koffiedrinken kan het beste wanneer iedereen zijn eigen koffie/thee mee neemt, voor de koekjes zal ik weer zorgen.

 

Wanneer je het te riskant vindt om gemeenschappelijk te inventariseren, kun je natuurlijk ook op een andere datum deze gebieden in trekken. Daarom stuur in alle scoringsformulieren met kaartjes mee met deze nieuwsbrief. De resultaten kunnen dan later samengevoegd worden.

 

Laat mij weten als je bij een van de inventarisaties mee doet, dan heb ik een beetje zicht op de aantallen die komen.

 

 

Groetjes,

 

Richard Janzen

030-6881292

06-81758445

 

Deel deze pagina