vrijdag 24 april 2020

TIM in Utrecht

Wil je meer weten van insecten en helpen met tellen? De Vlinderstichting start met het project ‘Tim in Utrecht’.

Tel Insecten Mee (TIM) is een nieuw project dat dit jaar start in Utrecht en enkele andere gemeenten. Het doel is om het onderwerp biodiversiteit en bescherming van biodiversiteit concreter te maken. Daarom willen we iedereen enthousiast maken voor insecten en zoeken we vrijwilligers voor het tellen ervan. Het gaat hierbij vooral om dagvlinders, nachtvlinders, libellen en hommels. Voor het tellen van nachtvlinders wordt een LedEmmer gebruikt en is geen voorkennis noodzakelijk. De andere soortgroepen verschillen in moeilijkheid, maar in principe kan iedere geïnteresseerde dit leren en meedoen. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug is een zelfde project gestart, maar dan alleen met nachtvlinders: NVT.

De eerste bijeenkomsten die gepland waren, gaan voorlopig niet door, maar je kunt je wel aanmelden voor informatie. En je kunt al starten in je eigen tuin of tijdens een wandeling in de buurt. Dus heb je enige kennis van insecten of wil je die opbouwen en wil je meer informatie? Kijk op www.vlinderstichting.nl/TIM  of www.vlinderstichting.nl/NVT.

TIM en NVT worden gefinancierd door respectievelijk de gemeente Utrecht en gemeente Utrechtse Heuvelrug.