Datum: 
zaterdag 5 oktober 2019 08:00
Type activiteit: 
Inventarisatie - vogels

Op zaterdag 5 oktober aanstaande neemt VWG Voorne  samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch. In meer dan 35 landen in heel Europa worden op deze dag trekvogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. Vogelwerkgroep Voorne staat vanaf 08:00 bij de telpost Maasmond ingang Nieuwe Waterweg. Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 van meest getelde trekvogels bekend.

Het najaar is dé tijd van het jaar om recordaantallen vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land. Bij helder weer zie je ze letterlijk vliegen, vaak in grote groepen. We hopen dat de dagen ervoor het behoorlijk waait uit het westen of noordwesten dan is de kans dat we de krenten uit de pap zien zoals een vaaltje of alle soorten jagers en Jan van Genten sierlijk zwevend over het water en de Vorkstaartmeeuw ook een graag gezien gast en niet te vergeten alle soorten zangvogels al met al een belevenis omdat allemaal mee te maken .Ik hoop jullie daar te ontmoeten wat met elkaar zien we meer maar vooral genieten van dat fenomeen vogeltrek .

Voor vogelaars is dit hét moment van het jaar om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Op ruim 150 locaties kunt u ze op 5 oktober vanaf zonsopgang tegenkomen. Ook bij Maasmond wordt druk geteld. VWG Voorne is hier om 08:00 paraat om de overvliegende vogels te turven. We tellen door tot omstreeks 12.00 uur.  


Voor meer informatie of wilt u langskomen op onze telpost:
Henk Walbroek  h.walbroek@upcmail.nl  tel 0610835557


Meer informatie over de World BirdWatch vindt u hier: http://www.vogelbescherming.nl/vogels_kijken/birdwatch

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Telpost Maasmond ingang Nieuwe Waterweg
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina