Datum:
zaterdag 2 februari 2019 16:30
Type activiteit:
Excursie

Onder leiding van Gerrit Hijbeek.

Tijd: 16.30 – 18.00 uur. Verzamelplek: begin van het Gorzenpad bij de Heliushaven, Hellevoetsluis.
Deze excursie wordt georganiseerd door de KNNV afdeling Voorne en is alleen toegankelijk voor leden van deze vereniging!

Bever ‘om de hoek’ ? Jazeker ! Sinds de herintroductie van de Bever in de Biesbosch in 1988 heeft hij zich langs vrijwel alle grote zoete wateren in Zuidwest Nederland gevestigd. Het Haringvliet is het meest westelijke leefgebied van het grote knaagdier. Bij het Quackgors gaan we op stap met de KNNV op zoek naar Beversporen. Meestal zijn dat afgeknaagde takken, maar het kunnen ook paadjes en rustplekken zijn. Een Bever ontdekken blijft een grote onzekerheid. Allereerst verplaatst hij zich veel onder water en is het een avond-nachtdier. Maar deze excursie gaat door tot net na zonsondergang in de schemering, dus … wie weet?
En anders is er altijd wel iets interessants te zien in de natuur aldaar.

Aanmelden per e-mail is noodzakelijk: ger.ren@ziggo.nl

Schoeisel: laarzen gewenst. Verrekijker: altijd makkelijk. Deelnemers: maximaal 15 personen.
Kosten: geen.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats:
Begin van het Gorzenpad bij de Heliushaven, Hellevoetsluis.
Vindt plaats in: