Datum:
zaterdag 25 augustus 2018 06:00
Type activiteit:
Evenement

Excursie-estafette, zaterdag 25 augustus 2018. Verzamelen bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, Rockanje.  Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Op zaterdag 25 augustus 2018 organiseert de KNNV afdeling Voorne een excursie- estafette.
U kunt op deze dag kennis maken met actieve leden van deze KNNV afdeling.
Er zal u een grote verscheidenheid aan excursies in de natuur worden aangeboden.
Er is voor een ieder wat wils: vogels, vlinders, waterbeestje, planten, vleermuizen en nachtvlinders. Tussendoor is twee keer tijd gemaakt om de muisvriendelijke inloopkooitjes te controleren op muizen.
Ervaren excursieleiders leiden u deze dag rond om u kennis te laten maken met de verschillende aspecten van de natuur rondom het bezoekerscentrum Tenellaplas.
Zij vertellen u graag over de vele manieren waarop zij gegevens verzamelen over de natuur en de rijkdom van de Duinen van Voorne. Deze duinen zijn Europees gezien een belangrijk en waardevol natuurgebied.

Vanaf 10.00 tot 16.00 uur kunt u braakballen pluizen in het bezoekerscentrum. Onder leiding van een ervaren pluizer is het interessant om de verschillende schedels van diverse soorten muizen te ontdekken in de braakballen. Dit is een erg leuke activiteit voor kinderen!
Ook is de uilenwerkgroep een gedeelte van de dag aanwezig om haar werk toe te lichten.

Tijdens de middagpauze is er gelegenheid om vragen te stellen over allerlei zaken die u niet duidelijk zijn in de natuur: of het nu die ene foto is waarvan u de soort niet weet of een vraag over het voorkomen van bijvoorbeeld de boomklever in de duinen, niets is te gek. Er zijn meerdere leden van de KNNV Afd. Voorne aanwezig om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Het programma voor de excursie- estafette is als volgt:
06.00 - 08.00 uur vogels;
08.15 - 10.00 uur muizencontrole;
10.00 - 12.00 uur planten/paddenstoelen;
12.00 - 13.00 uur pauze en vragenuurtje;
13.00 - 15.00 uur vlinders;
15.00 - 17.00 uur waterbeestjes (een leuke activiteit voor kinderen!);
17.00 - 18.30 uur pauze;
18.30 - 20.15 uur muizencontrole;
20.15 - 20.30 uur pauze
20.30 - 22.15 uur vleermuizen;
22.15 – 02.00 uur nachtvlinders.

Voor de vogelexcursie is het aan te raden een verrekijker mee te nemen, maar er zullen ook telescopen klaar staan. Voor alle excursies zijn diverse hulpmiddelen aanwezig. Tevens is het verstandig stevig schoeisel aan te trekken.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op één of meerdere van bovengenoemde excursies.
Graag tot zaterdag 25 augustus. U bent van harte welkom!

Georganiseerd door:
Vindt plaats in: