Datum:
Type activiteit:
Excursie - vlinders insecten

o.l.v. Ria Mellegers

Verzamelen bij bezoekerscentrum Tenellaplas.

Het gebied de Heveringen, gelegen tegenover de Tenellaplas is van oudsher een vlinderrijk gebied en als de weersomstandigheden gunstig zijn, dat wil zeggen: zonnig, niet te veel wind, en ook geen regen (bij regen vliegen vlinders niet, kost teveel energie) kunnen we op deze excursie diverse soorten dagvlinders tegenkomen.
Het is een gevarieerd terrein met kruidenrijke graslanden. Hier kunnen we o.a. het bruin zandoogje, oranje zandoogje en koevinkje verwachten.
Zij allen hebben diverse grassen als waardplant (waardplant is de plant waar de vlinder zijn eitjes op legt). Ook is dit terrein gunstig voor bijvoorbeeld het icarusblauwtje.
In de meer beboste stukken kunnen we weer andere soorten verwachten, zoals het bont zandoogje, waarvan het mannetje vaak een territorium bezet langs bospaden en met wat geluk kunnen we nog diverse andere soorten waarnemen.

We hanteren ook voor deze excursie de RIVM-eisen, dus kom alleen als u geen griep heeft, niet verkouden bent, geen koorts heeft en ook uw gezinsleden daar niet mee te maken hebben. Er kunnen maximaal 8 mensen aan deze excursie deelnemen. Aanmelden is verplicht via het mailadres van Ria: mellewald@hetnet.nl

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: