Datum: 
zaterdag 18 mei 2019 10:00
Type activiteit: 
Inventarisatie - planten

Op zaterdag 18  mei 2019  om 10:00 uur gaan we op verzoek van Floron(Floristisch Onderzoek Nederland) een kilometerhok(73-428) strepen in de polder Oudenhoorn.

Het strepen wil zeggen, alle planten die in het gebied van een vierkante kilometer voorkomen noteren. Van de rode lijst en aandachtsoorten noteren we de aantallen ook wel abundantie genoemd, en de coördinaten. Traditioneel werden de gevonden planten op een lijst met planten aangestreept(vandaar de naam strepen).

Bij deze streepexcursie gaan we gebruik maken van de app Nova van Floron. Met deze app worden de planten geregistreerd op een tablet of smartphone met de bijbehorende coördinaten, en kunnen na afloop gelijk geüpload worden naar de Verspreidingsatlas van Floron.
Tijdens de streepexcursie wordt er aan belangstellende uitleg gegeven over de wilde planten die we tijdens de excursie tegenkomen.


De excursie duurt de hele dag dus neem wat te eten en te drinken mee. Stevige schoenen of laarzen worden aanbevolen want we gaan soms van het pad af.


We verzamelen om 10:00 uur op de Groeneweg nabij de kruising van de Katerwaalsedijk. Klik hier voor het verzamelpunt op Google maps.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
zie google link
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina