Datum: 
zaterdag 4 mei 2019 05:00
Type activiteit: 
Excursie - vogels

o.l.v. Hans op den Dries. Verzamelen 05.00 uur Parkeerplaats NM Kreekpad.

Sinds de beginjaren 90 organiseert de KNNV afdeling Voorne deze vroege vogelexcursie. De natuur van het Breede-Water is niet uniek, maar wel zeer soortenrijk in planten, dieren en al het andere wat de natuur kan bieden.
Hans zal tijdens deze excursie vooral veel aandacht besteden aan de vogelzang. Natuurlijk doen we onze uiterste best om ook de vogels in beeld te krijgen. Vanaf de verschillende uitkijkposten hebben we zicht op diverse delen van het gebied. Voornamelijk op de plas, het Breede-Water, zullen we met enkele telescopen proberen de meeste vogels zo mooi mogelijk te laten zien.
Naast vele andere vogelsoorten maken we ook veel kans op de zang van de boompieper en de boomleeuwerik. Zij hebben een geweldig mooie melodieuze zang.

Ook planten, insecten en misschien zelfs een paar vroege paddenstoelen zullen niet aan de aandacht ontsnappen, er zijn namelijk altijd wel specialisten aanwezig die hierover iets kunnen vertellen.

De rondwandeling zal starten om 05.00 uur vanaf de Parkeerplaats van het Kreekpad en afhankelijk van de wens van de deelnemers eindigen rond 11.00 uur. Mochten er mensen eerder weg willen, dan is dat geen probleem. Als er behoefte is om er nog een extra uurtje aan vast te plakken, dan kan dat ook.

Tot slot nog even dit: zorg voor de juiste kleren en schoeisel (regenjas, eventueel laarzen), muggenolie en wat te eten en te drinken, dan zorg ik en misschien nog enkele anderen voor iets bij de koffie en een telescoop. Mocht u een verrekijker hebben, neem deze dan zeker mee.

Graag tot dan,
Hans op den Dries (tel. 0181-318329)

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Parkeerplaat Natuurmonumenten Kreekpad
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina