dinsdag 19 september 2017

Na de succesvolle cursussen eerder dit jaar over vogels, wilde planten en zoogdieren organiseren de KNNV en het IVN dit najaar wederom gezamenlijk een cursus, namelijk ‘Paddenstoelen voor beginners’. De samenwerking van de KNNV en het IVN staat garant voor een leuke, leerzame en educatief aantrekkelijke cursus.

Tijdens deze cursus leert u over de soorten paddenstoelen die op Voorne voorkomen en tot welke groepen zij behoren. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Wat is een paddenstoel nu eigenlijk? Waar vind je paddenstoelen? Wat is hun functie in de natuur en hoe planten zij zich voort? Wat zijn hun vijanden? Bescherming van paddenstoelen. Bijgeloof over paddenstoelen en hun giftigheid.

De cursus bestaat uit twee theorieavonden en twee praktijkexcursies.
De theorieavonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap te Rockanje. De excursies vinden plaats in het gebied het Landgoed Mildenburg te Oostvoorne en het Quackjeswater te Rockanje.

De cursus wordt gegeven door Sjoerd Reinstra en Ria Mellegers. Beiden zijn enthousiaste vrijwilligers en hebben al meerdere jaren ervaring met het kijken naar en bestuderen van paddenstoelen.

U wordt verwacht op de volgende data:
Woensdagavond 18 oktober 2017, zaterdagochtend 21 oktober 2017, woensdagavond 25 oktober 2017 en zaterdagmiddag 28 oktober 2017.
De avondprogramma’s duren van 19.30 uur tot 22.00 uur, de ochtendexcursie van 09.30 uur tot 11.30 uur en de middagexcursie van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap bedragen de kosten slechts € 35,-- per deelnemer. Geef u snel op want het aantal deelnemers is beperkt (minimaal 10 en maximaal 20).

Vragen en aanmeldingen voor de cursus kunnen gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com. Aanmelden is mogelijk tot 23 september 2017.

Deel deze pagina