dinsdag 27 februari 2018

De KNNV Afd. Voorne organiseert in samenwerking met het IVN VPR dit voorjaar weer een cursus vogels leren kennen voor beginners.
De twee cursusavonden in het bezoekerscentrum Tenellaplas te Rockanje worden afgewisseld met twee ochtendexcursies in het veld zodat theorie en praktijk elkaar aanvullen.

Voorne is rijk aan vogels, dankzij de diversiteit aan landschappen, van polder, duingebied tot zee. De deelnemers leren van alles over vogelsoorten en hun leefgebieden. Tijdens deze cursus gaan we in op de soorten die je met niet al te veel moeite zelf tegen kunt komen.
Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op groepen als zang- en watervogels. Wilde u altijd al weten welk geluid er bij een winterkoning hoort en waarom de ene vogel een tocht van duizenden kilometers aflegt en de ander in ons land blijft? Deze en andere vragen zullen uitgebreid aan bod komen.
De cursus wordt gegeven door enthousiaste en ervaren vogelaars, die u veel kunnen vertellen over de vogelstand en vele tips hebben voor een vogelvriendelijke tuininrichting.
Al met al wordt dit een boeiende vogelcursus waarbij ook gebruik gemaakt wordt van de voorraad opgezette vogels in het bezoekerscentrum om een beter beeld te krijgen van snavelvormen, kleurverschillen, formaat en dergelijke.

De kosten zijn mede dankzij de steun van het Zuid-Hollands Landschap slechts € 35,- p.p.
Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan deze educatieve, leuke en afwisselende cursus. Geef u snel op, want het aantal deelnemers is beperkt.
De cursus, die bestaat uit 4 bijeenkomsten, wordt op de volgende data gehouden:
dinsdagavonden 3 en 10 april 2018 (19:30 - 22:00 uur) en de zaterdagochtenden 7 en 14 april 2018 (07:00 - 09:30 uur).

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij: vogelcursus.knnv.ivn@gmail.com
Opgeven kan t/m 16 maart 2018.

Deel deze pagina