dinsdag 26 februari 2019

De KNNV afdeling Voorne doet in 2019 een onderzoek naar het voorkomen van de kolibrievlinder op Voorne-Putten. De vlinderstichting meldt:

21-februari-2019 - De afgelopen weken kreeg De Vlinderstichting verschillende meldingen van kolibrievlinders binnen.

Dat is erg bijzonder: normaal gesproken zijn deze vlinders nu niet hier. Ze overwinteren in Zuid-Europa en komen pas in het voorjaar naar Nederland.
Dat lijkt nu te veranderen: er zijn steeds meer kolibrievlinders die het erop wagen en proberen hier te overwinteren."

Wij vragen iedereen om gedurende 2019 zijn of haar waarnemingen op Voorne Putten door te geven. Via deze link komt u op een meldingsformulier. Dit formulier kunt u gebruiken om uw waarneming door te geven.