Datum:
zaterdag 28 maart 2020 08:00 tot 12:00
Type activiteit:
Excursie - vogels

Gezien de ernst van de situatie en de waarschuwingen van o.a. virologen en overheid heeft ook de KNNV-Vriezenveen haar verantwoordelijkheid en schrapt tot nader bericht al haar activiteiten.

Wij volgen de maatregelen voor activiteiten die de RAVON- en FLORON-voor hun vrijwilligers adviseeren.

1. Alle vrijwilligersactiviteiten die BINNEN zouden plaatsvinden gaan niet door (deze worden evt. later ingehaald, dit wordt per activiteit bepaald).
  2. Voor vrijwilligersactiviteiten die BUITEN (in het veld) plaatsvinden, geldt:

• Alle excursies worden afgelast.
    • Bij milde klachten: blijf thuis, ga niet naar buiten.
    • Als je met anderen het veld in gaat: ga met maximaal 3 personen. Houd tenminste 1,5 m afstand van elkaar. Niet carpoolen.

Bosvogels op het landgoed Twickel 28 maart 2020

Twickel is een uniek historisch landgoed in Twente wat is ontstaan in de middeleeuwen. Een landgoed van maar liefst 4.100 hectare groot.  In het parkbos met haar eeuwenoude eiken, beken en houtwallen kun je natuurlijk andere vogels verwachten dan in het open veld of bij het water.

We gaan opzoek naar typische vogels van bossen, Kuifmees, Goudhaan, Fluiter, Appelvink en natuurlijk alle spechten soorten maar speciaal is de Middelste bonte specht hier volop te vinden moet zijn. Maar wie weet vinden we de bosuil nog wel die eind maart al bijna de eerste eieren uitgebroed kan hebben.

Vertrek : 8  uur Manitobaplein Vriezenveen.

Meenemen: verrekijker, vogelboek,

Georganiseerd door: