Datum: 
zaterdag 13 oktober 2018 09:00 tot 16:00
Type activiteit: 
Inventarisatie

Zaterdag 13 oktober 2018 Dag van de Veldbiologie in het Herman Jansenpark

In de week van 5-14 oktober 2018 organiseert de KNNV door het hele land laagdrempelige excursies, lezingen, films, wandelingen, mini-cursussen etc. Met alle activiteiten samen in één week zetten we de KNNV als landelijk georganiseerde natuurvereniging in de schijnwerpers. Zo maken we de KNNV landelijk zichtbaar en herkenbaar. Want Veldbiologie is samen naar buiten, de natuur ontdekken, beleven en beschermen.

Ook als afdeling Vriezenveen willen op zaterdag 13 oktober er ook een mooi evenement van maken. Van 9 tot 16uur gaan we met elkaar zoveel mogelijk soorten proberen te vinden in en rond het Herman Jansenpark en het oude kerkhof. Als je niet de hele dag kunt kun je natuurlijk ook een paar uurtjes komen helpen. We gaan dit doen met de hele KNNV zowel jeugd als volwassenen, maar ook de Kruidentuingroep en andere geïnteresseerden uit Twenterand worden uitgenodigd hier aan mee te doen. We kijken naar vogels, bomen en struiken, planten en paddenstoelen maar ook de insecten, en waterdiertjes en alles wat we zoal tegenkomen. In het gebouwtje van de kruidentuin zorgen we voor een microscoop, loepjes maar ook voor boeken en een computer met internet en zelfs wifi om ook zelf alles op te zoeken. Een paar zeer ervaren natuurkenners hebben toegezegd ons te helpen zodat we alles op naam kunnen brengen.

Neem als je hebt ook zelf wat hulpmiddelen mee. bv. kijker, camera, een schepnetje, loepje, boekjes.....  

Natuurlijk zal er ook voor eten en drinken gezorgd worden zodat we er een gezellige dag van kunnen maken.

De kruidentuin (Linthorstlaan 11) is te bereiken via het smallepad tussen de schuttingen van Linthorstlaan 5 en 7 of achter de sporthal de Stamper.

Route kaart naar de Kruidentuin

 

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Kruidentuin gebouwtje in het Herman Jansenpark
Contactpersoon: 
Gerrit Schepers mob:0651299105
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Ja

Deel deze pagina