Datum: 
zaterdag 23 november 2019 09:00 tot 12:30
Type activiteit: 
Excursie

Algemene ochtendwandeling in de Engbertsdijksvenen. Werk in uitvoering! Zaterdag 23 november 2019.

De grootste problemen in de Engbertsdijksvenen vormen de te lage waterstanden en de inval van veel te veel stikstof. Voor het behoud en herstel van het veengebied zullen daarom zowel in als buiten het gebied de nodige ingrepen nodig zijn. Deze worden de komende jaren uitgevoerd. Daarbij hoort het ruimen van ca 600 hectare bosopslag.

Staatsbosbeheer heeft de laatste 2 winterseizoenen in de Engbertsdijksvenen al veel berkenopslag en berkenbos verwijderd. Vanaf augustus 2019 zal vanaf de Oude Leidijk naar het noorden weer grootschalig de bosopslag verwijderd worden. Daarnaast heeft de aannemer de opdracht om de eerste 3 jaar na verwijdering van de opslag ook het nieuw aangegroeide te verwijderen.

Vanaf december 2020 hoopt Staatsbosbeheer te starten met de hydrologische inrichting zoals bijna 25 km dijken versterken en vele kilometers sloten dichten. Op deze ochtendwandeling willen we ook kijken welke werkzaamheden uitgevoerd worden en al uitgevoerd zijn. Meer informatie is altijd te vinden op onze website: https://www.knnv.nl/vriezenveen/engbertsdijksvenen

Meenemen: Warme kleding en zorg voor waterdicht schoeisel of laarsen.
Vertrek: 09.00 uur vanaf het Manitobaplein Manitobaplein (voor De Hulle) te Vriezenveen.
Terug: ongeveer 12:30 uur.

Georganiseerd door: 
Contactpersoon: 
Gerrit Schepers en of Herman Stevens
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina