Datum: 
zaterdag 18 april 2020 07:00 tot 18:00
Type activiteit: 
Excursie - vogels

KNNV afdeling Vriezenveen gelast in verband met de Coronacrisis tot nader order alle activiteiten af!

Zaterdag 18 april 2020: vogelexcursie Friesland Buitendijks

Op deze voorjaarsdag  gaan we naar de Friesche waddenzeekust. We zijn er wel vaker geweest maar meestal in de wintermaanden. Dus tijd om hier een keer in het voorjaar naar toe te gaan. Voor sommige mensen is dit een leeg en wijds gebied, maar voor vogelaars is het een eldorado en absoluut niet leeg. Hier kan men nog ruimte ervaren, op maat, soms gevuld met duizenden vogels. Ook kun je hier de stilte nog proeven, geen lawaai, geen luchtvervuiling en geen stress en drukte.

We zullen ongetwijfeld vele vogels spotten, roofvogels, de laatste wintergasten misschien nog? Maar vooral de zomergasten die in grote getale weer terug zijn gekomen, nu in hun zomerkleed. Vele steltlopers als Grutto, Scholekster, Tureluur en Wulp zullen standaard zijn, maar Rosse grutto, IJslandse grutto, Kanoeten, alle soorten strandlopertjes zijn er nu waarschijnlijk ook te zien.

Met de auto zal het zoveel mogelijk over kleine dijk weggetjes gaan langs de Waddenzee. Er zal veel gestopt worden, en over de dijk in de kwelders gekeken worden. We beginnen in de haven in Kornwerderzand  dat aan de afsluitdijk ligt. Daarna richting Harlingen en De Haan. Ook een bezoek aan de haven van Holwerd zal niet vergeten worden. Dus eigenlijk word de gehele Friese Waddenzee kust afgekeken naar vogels.

Ben jij die iemand om dit ook mee te maken? Ga deze voorjaarsdag  mee. Je zult versteld staan wat je aan vogels ziet.

Vertrek: 07.00 uur vanaf het Manitobaplein te Vriezenveen.
Terug :  ca 18.00 uur, niet precies in te schatten.
Meenemen: wel een beetje warme kleding, 't is er altijd 5 graad kouder dan bij ons! En natuurlijk verrekijker, vogeltelescoop, vogelboek, eten en drinken voor gehele dag

.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Manitobaplein (voor De Hulle) te Vriezenveen
Contactpersoon: 
Gerard Spit en of Gerrit Schepers
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina