Datum:
Type activiteit:
Excursie

Zaterdag 20 januari 2018: Vogelexcursie Gaasterland en Friese IJsselmeerkust

Het is zeer lang geleden dat wij als vereniging hier zijn geweest op vogelexcursie. Toen ik in oude Uitpluizertjes eens napluisde wanneer dat was geweest kwam ik tot de ontdekking dat dit was in januari 2009. Dus de hoogste tijd om dit gebied weer eens te verkennen op zoek naar mooie soorten vogels. Het is een gebied in Zuid-West Friesland, vroeger ook wel bekend om zijn Kemphanen in het vroege voorjaar die hier in grote aantallen kwamen opvetten op doorreis naar hun broedgebieden.

Maar dat zijn vervlogen tijden, ze zijn er nog wel maar in zeer kleine aantallen. Het is nu winter, de tijd voor wintergasten en standvogels. Vele soorten eenden en ganzen, roofvogels en wintergasten zoals Keep, Kramsvogel, Koperwiek, Pestvogel om maar enkele te noemen.

De tocht zal beginnen in Sondel vanwaar we afzakken via Sondereleien en Oude Mirdum naar de IJsselmeerkust. Dan langs de kust naar Mirnser Klif, Mokkebank en via Laaksum naar Stavoren. Dan gaan we naar Hindeloopen, Workum en Gaast. Verder zal de reis gaan naar Makkum om uiteindelijk aan de Afsluitdijk uit te komen. Dit alles natuurlijk in vogelaars tempo en zoveel mogelijk over kleine wegen langs de IJsselmeerkust.

Als de tijd het toelaat kunnen wij ook nog een bezoekje brengen aan het haventje van Kornwerderzand op de Afsluitdijk.

Kortom, genoeg kans op een mooie vogeldag met hopelijk vele leuke soorten.

Vertrek: 7.00 uur vanaf het Manitobaplein te Vriezenveen.

Terug  : ongeveer 18.00 uur.

Meenemen: Dagrantsoen aan eten en drinken, warme kleding,  goed schoeisel, verrekijker, vogeltelescoop, en vogelboek.

Georganiseerd door:
Vertrekplaats: