Datum: 
zaterdag 18 januari 2020 07:00 tot 18:00
Type activiteit: 
Excursie - vogels

Zaterdag 18 januari 2020. Vogelexcursie naar de Dollard - Eemshaven

Een winter vogelexcursie naar de Dollard. Omdat de Dollard steeds meer dichtslibde wordt deze op verschillende plaatsen uitgebaggerd. Het slib wordt in een kleirijperij van het zout ontdaan om het voor dijken en het ophogen van land te kunnen gebruiken. Ook in de Breebaartpolder is het afgelopen jaar veel werk verzet. Zo is er een schelpeneiland aangelegd en is de oude vogelkijkhut vervangen voor een mooie nieuwe. 

We gaan natuurlijk naar vogelkijkhut de “Kiekkaste”. Voor sommigen wel bekend, de hut op palen in de kwelder. Ook bezoeken we de polders Reiderwoldepolder, de Carel Coenraadpolder en de Johannes Kerkhovenpolder waar ook in de winter periode diverse vogels opzoek zijn naar voedsel.  En misschien kunnen we op de Punt van Reide al de eerste jonge zeehonden zien die in januari geboren worden. Via Termunten gaan we naar Delfzijl waar we in de haven een kijkje nemen. En als de tijd het dan nog toelaat doen wij hierna de Eemshaven ook nog aan.

Er zijn meestal wel wat bijzondere soorten te observeren. Dus ga mee met deze mooie excursie naar een stukje ondergewaardeerd Nederland.

Meenemen: warme kleding, denk er aan het is daar altijd kouder is dan bij ons hier.
Eten en drinken voor de gehele dag Verrekijker, vogeltelescoop, vogelboek en goed schoeisel.

Vertrek: 07.00 uur vanaf het Manitobaplein (voor De Hulle) te Vriezenveen.
Terug: ongeveer 18.00 uur. Reiskosten per auto: 0,20 eurocent per kilometer.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Manitobaplein Vriezenveen (voor De Hulle)
Contactpersoon: 
Gerrit Schepers _ Gerard Spit
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina