donderdag 4 april 2019

Het groeiseizoen begind weer daarom kan de kruidentuin wat extra handen goed gebruiken.

Om een goede start te maken zijn er een aantal extra werkavonden gepland en wel op maandag 1 dinsdag 9 en woensdag 17 april 's avonds vanaf 18:30uur.

Tijdens het hele groeiseizoen wordt er dinsdag vanaf 9 tot ca.12:30 uur door vrijwilligers in de tuin gewerkt.

Niet alleen voor het onderhoud van de tuin maar ook voor de gebouwen is nog wel behoefte aan vrijwilligers die een keer willen helpen.

De kruidentuin in Vriezenveen is één van de oudste en grootste in deze regio. In 1986 werd de educatieve kruidentuin opgezet. Sinds 1 januari 1991 wordt de tuin onderhouden door de werkgroep educatieve kruidentuin.

De tuin ligt in het Herman Jansenpark. Dit is een prachtig wandelgebied in een karakteristiek landelijk stukje Vriezenveen. Men kan er kruiden voor diverse verschillende toepassingen vinden.

De kruidentuin is gedurende het hele groeiseizoen gratis te bezichtigen.

Hier is een route beschrijving naar de kruidentuin