vrijdag 13 april 2018

De KNNV afdeling Vriezenveen verdient met de faunapassage de "Gouden Klomp" van Landschap Overijssel

Jaarlijkse Kapavond te Olst op dinsdag 10 april 2018.

Als dank voor het werken aan een mooier, natuurlijker en completer landschap in Overijssel worden de vrijwilligers door Landschap Overijssel jaarlijks uitgenodigd voor een gezellige avond. Op deze zogenaamde Kapavond blikt men terug op de grote hoeveelheid door vrijwilligers verrichte werkzaamheden en de support van Landschap Overijssel hierbij.

Tijdens deze avond zijn 2 prijzen uitgereikt.

De "Gouden Klomp" werd gewonnen door de KNNV afdeling Vriezenveen voor de faunapassage.

De bezoekers konden een keuze maken uit de groep die zich inzet voor vlechthagen of de groep die zich inzet voor de geschiedenis van de markestenen rond Enschede of de faunapassage van de KNNV afd. Vriezenveen aan de Oude Hoevenweg in de Pollen.

Met name voor de KNNV afd. Vriezenveen werkgroep paddenopvang tezamen met de werkgroep landschapsbeheer is dit een kroon op het vele werk. Ruim 25 jaar zetten ze zich in om amfibieën veilig naar de overkant van een drukke weg te krijgen. Voor een goede jaarrond werkende oplossing heeft de KNNV zich vele jaren sterk gemaakt. De nu gerealiseerde faunapassage biedt jarenlang een veilige oversteek voor amfibieën en reptielen.

Het aan deze prijs verbonden bedrag wil de KNNV gebruiken voor de inrichting van een creatief informatiepunt bij de parkeerplaats. Waarbij ze ook iets voor de kinderen zouden willen maken.

Tijdens de avond gaf stadecoloog Arie Koster een lezing over nut en noodzaak van wilde bijen. Ook door de Bijenbeweging Overijssel  werd het belang van samen werken aan een Overijssel breed bijenlandschap benadrukt. Met zijn allen kunnen we zorgen dat de leefomstandigheden voor bijen verbeteren, zowel in de stad, op het platteland als in natuurgebieden.

KNNV-voorzitter-Herman-Stevens-neemt-Gouden-Klomp in ontvangst

Een aantal-KNNV-vrijwilligers-met-Gouden-Klomp