donderdag 7 maart 2019

Natuurfoto expositie in het verzorgingshuis van TMZ de Weemelanden te Vriezenveen met aandacht aan Herman Jansen de eerste natuur/vogelfotograaf van Vriezenveen (1899-1965)

Van 26 februari tot 22 april zijn weer mooie natuurfoto's van de fotogroep van de KNNV Vriezenveen te bewonderen in deze locatie van de Trivium Meulenbeld zorg groep. ( Koningsweg 24 7672 GD Vriezenveen )

De expositie bestaat naast de 47 natuurfoto's uit een paar grote lijsten met werk van Herman Jansen de eerste voorzitter/fotograaf van de Natuur historische Vereniging van Vriezenveen.

De foto's zijn verdeeld over de gallerijen van alle drie verdiepingen van het verzorgings huis en is daar de hele week toegangkelijk. 

Hermans herinneringen over hoe het begon… 

De belangstelling voor vogels dateert uit mijn jongensjaren. Maar werd wel eens wat "te opdringerig" voor de vogels.

Later verliep deze door goede lectuur – Dr. Jac P Thijsse en Jan P Strijbos – en door voorlichting van onze onvergetelijke “meester“ Bernink uit Denekamp, in betere banen. Jarenlang “deden” we aan vogels en registreerden en noteerden de gedragingen van onze gevederde vrienden tot in de kleinste bijzonderheden.Daarna kwam de “kiekerij”. dat kostte heel wat platen, instellen en streepjes maken op het hek vooraleer er iets wat op een vogel leek op de plaat verscheen. De mislukkingen bleven vele. “Volhouden” was het advies van Jan P. Strijbos, die we op een gezegend ogenblik in het Twentse Mokkelengoor moeras ontmoetten, op zoek naar de Steltkluut.

 

 

Voor meer informatie over de Fotogroep KNNV Vriezenveen kunt u contact op nemen met Gerrit Schepers. Mail: gerritinvjenne@gmail.com Mob: 06-51299105

 

Deel deze pagina