zaterdag 30 maart 2019

Op vrijdagavond 29 maart was de jaarlijkse ledenvergadering van de KNNV Vriezenveen.

Na afloop van het officiële gedeelte nam secretaris Hans Folbert onverwacht nog even het woord. Hij richtte zich tot voorzitter Herman Stevens, en vertelde dat hij en de overige bestuursleden voor een verrassing voor Herman hadden gezorgd. Hij vertelde dat om te beginnen Herman al meer dan veertig jaar lid was van de KNNV. En al meer dan veertig jaar in het bestuur zitting heeft, nu al jaren als voorzitter. En verder, dat Herman heel veel voor de plaatselijke KNNV betekend.

Hij gaf een aantal voorbeelden van de bemoeienissen van Herman. Om te beginnen monitort hij  allerlei zaken die met de natuur te maken hebben, en schrijft daar dan zienswijzen over. Hetzelfde over allerlei zaken in het buitengebied. Zo nodig schrijft Herman daar vanuit de KNNV een zienswijze over. Als het moet, door middel van inspreken bij gemeentelijke vergaderingen. Mocht hij bij de gemeente niet het vermeende recht krijgen dan moet provincie/rechtbank zijn verhaal soms aanhoren.

Herman steekt ook zelf de handen uit de mouwen bij het landschapsbeheer. Niet alleen in  zijn eigen stukje: De Stevensheide, maar ook in de natuurgebieden Fayersheide en het Veenschap.

Maar de Faunapassage in De Pollen is toch wel de meest in het oog springende prestatie. Na ca 25 jaar het over de weg helpen met emmers van kikkers, padden en andere dieren is vorig jaar de kogel door de kerk gegaan. Er is schitterende Faunapassage gerealiseerd, die hopelijk veel succes zal opleveren. Dit project heeft veel aandacht gekregen, ook met een groot artikel in Natura, het blad van de landelijk KNNV

Samengevat:  Herman is behalve meer dan veertig jaar lid van de KNNV ook zeer betekenisvol voor onze afdeling. Daarom heeft het bestuur besloten hier aandacht aan te schenken. Na overleg met de landelijke KNNV, heeft deze een onderscheiding opgestuurd. Deze wordt bij uitzondering uitgereikt aan leden die iets speciaals betekenen voor de KNNV.

Daarnaast werd ook Margreet Stevens in het zonnetje gezet. Zij moet Herman immers wel heel vaak missen. Als dank daarvoor kreeg ze dan ook een fraaie boeket.