vrijdag 2 augustus 2019

Vooraankondiging van de 18e Overijsselse Vogelaarsdag op zaterdag 9 november

Beste mensen,

Het leek er even op dat de Overijsselse Vogelaarsdag van 2017 in de Natuurboerderij Weidevol in de Barsbeker Binnenpolder de laatste in een serie van 17 zou zijn.
Toen Gerrit Gerritsen en Peter van der Akker aankondigden dat het inmiddels bekende boekje ‘Vogels in Overijssel’ in 2018 niet meer zou verschijnen, bleef ook het organiseren van de Overijsselse Vogelaarsdag voor datzelfde jaar achterwege. En hoewel het presenteren van ‘Vogels in Overijssel’ ieder jaar weer een hoogtepunt was voor de vogelaars in Overijssel, kan het volgens ons niet zo zijn dat met het niet meer verschijnen hiervan er tevens een eind komt aan de traditie van de Overijsselse Vogelaarsdag!

Daarom nemen wij het initiatief om voor 2019 de Overijsselse Vogelaarsdag te organiseren. Een gelegenheid om andere vogelaars uit Overijssel te ontmoeten en bij de mysterybird-wedstrijd de bokaal voor ‘De beste vogelaar in Overijssel 2019’ in de wacht te slepen. Ideeën voor het verzorgen van een lezing zijn van harte welkom! Noteer daarom de datum van 9 november alvast in je agenda.  

Plaats van handeling is camping de Zandstuve, Grote Belterweg 3, 7794 RA Rheeze (Hardenberg).
Wordt vervolgd! Johan Poffers en Arnold Lassche.

Wulp (vogel van het jaar 2019) met kleurringen in het Vechtdal (feb 2019) Foto Johan Poffers 

 

 

 

Deel deze pagina