Datum: 
donderdag 15 februari 2018 09:30 tot 12:00
Type activiteit: 
Natuurwandeling

Wandeling langs de grafheuvels op en rondom de Wageningse Berg o.l.v. Maurits Gleichman (0317-417690) van 9.30 – 12.00 uur. In de gemeente Wageningen liggen 23 grafheuvels. De meeste daarvan zijn te vinden op de Wageningse Berg en in de aangrenzende bossen van Oranje Nassau’s Oord, Oostereng en Dorschkamp. Tijdens deze excursie zullen we zien dat grafheuvels hier in allerlei vormen voorkomen: Late Steentijd of Bronstijd, groot of klein, intact of vergraven, gerestaureerd of niet gerestaureerd, rijksmonument of zonder beschermde status. Ook zullen we kijken naar de ligging van de grafheuvels in het landschap en daarbij ingaan op de mogelijke motieven van grafheuvelbouwers om juist hier hun doden te begraven. Het voordeel van winterse omstandigheden is dat struiken, dwergstruiken en kruiden kaal of afgestorven zijn. Daardoor is het reliëf van de grafheuvels juist in de winter veel beter zichtbaar dan in het zomerhalfjaar. Bovendien zijn ze ook nog eens het allerbeste te zien als een beetje sneeuw ligt. De wandeling is ruim 4 km lang. Regelmatig zullen we even van de paden af gaan. Vanwege de mogelijk winterse omstandigheden, verschil in reliëf, stobben en bramen wordt stevig schoeisel en warme kleding aangeraden.
Verzamelpunt is de watertoren bij de rotonde op de Wageningse Berg. De excursie duurt van 09.30 tot 12.30 u. Auto’s kunnen eventueel geparkeerd worden aan de Scheidingslaan aan de noordkant van de rotonde.
In geval van twijfel over het weer rond 08.30 u bellen naarbovenstaand nummer of het wel of niet doorgaat.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Verzamelpunt is de watertoren bij de rotonde op de Wageningse Berg. De excursie duurt van 09.30 tot 12.30 u. Auto’s kunnen eventueel geparkeerd worden aan de Scheidingslaan aan de noordkant van de rotonde. In geval van twijfel over het weer rond 08.30 u
Contactpersoon: 
. Maurits Gleichman (0317-417690)
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina