Datum: 
dinsdag 7 april 2020 19:30 tot 21:30
Type activiteit: 
Cursus

Lezing van 7 april en excursie van 2 mei zijn tot nader bericht uitgesteld i.v.m. de situatie rond het CORONA-VIRUS

Hoe leuk is gras?

 

In het voorjaar van 2020 besteedt de bekende verhalenverteller en IVN-natuurgids Johan Antheunisse twee avonden aan grassen. Op een zaterdagochtend gaan we de opgedane kennis in de praktijk toepassen.

 

Johan schrijft hierover het volgende: “Gras is niet bepaald een opvallende kleurrijke bloeier als bijvoorbeeld de orchideeënfamilie, maar wanneer je je er een beetje in verdiept is gras zeker de moeite waard om er wat meer over te weten te komen. De grassenfamilie biedt veel meer dan je zou verwachten en gelukkig bezitten we er nogal wat van. Ze komen over de hele wereld voor met voor ieder gebied z’n eigen grassoort. Wil je wat meer over Walcherse grassen te weten komen, hoe ze bloeien, waar ze groeien en hoe de verschillende soorten herkenbaar zijn "laat er dan geen gras over groeien" en houd uw agenda vrij om deel te nemen aan de uitleg en presentatie over grassen."

 

De lezingen vinden plaats op de dinsdagavonden 3 maart en 7 april, aanvang 19.30 uur in wijkcentrum Hof van Buren, Oranjelaan 17 in Middelburg. De locatie van de buitenactiviteit op zaterdagochtend 2 mei, aanvang 10.00 uur wordt tijdens de tweede lezing bekend gemaakt.

 

Deelname aan de cyclus is gratis. Voor koffie en thee wordt tijdens beide lezingen een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelden is niet nodig. Introducees zijn van harte welkom.

 

Nadere inlichtingen bij Hans Eckhardt, jeckh@zeelandnet.nl

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Hof van Buren, Oranjelaan 17, Middelburg
Kosten: 
vrij toegankelijk
Contactpersoon: 
Hans Eckhardt
Vindt plaats in: 
Geschikt voor kinderen: 
Nee

Deel deze pagina