Datum: 
donderdag 7 december 2017 20:00
Type activiteit: 
Lezing

 

Algemene Lezing op donderdag 7 december 2017 in De Boshoek, door Aat Rozendaal

 

Mensen die Aat kennen weten dat hij zich soms opeens van de groep afzondert om die ene vlinder of bloem te fotograferen die hij in het voorbijgaan had gezien. Hij heeft ons al vele keren onderhouden met prachtige fotoseries, soms van verre landen.

Maar dit keer wil hij ons meenemen naar de omgeving van Vlaardingen en met name de Ruigte van de Broekpolder, waar hij de nodige pareltjes heeft gevonden. Zo weet hij daar een veldje waar laat in het voorjaar veel vlinders zitten.

Meerdere keren stond hij al in Groot Vlaardingen met een prachtige foto van een zeldzame vlinder en in augustus nog met een tak vol met korstmossen.

Hij verwondert zichzelf over wat hij ziet en hoopt dat wij dat ook doen. Dat je daarvoor in de natuur al je zintuigen moet gebruiken zal de meeste KNNV-ers wel aanspreken.

 

Als Aat een algemene lezing geeft is het ook algemeen. Hij laat ons vlinders, libellen, andere insecten en beestjes, bloemen, planten zonder bloemen en ook zoiets als korstmossen en ook wel eens een vogel zien en vertelt daar vaak allerlei anekdotes en wetenswaardigheden bij.

 

 

Neem voor deze onderhoudende lezing gerust buren, familie of vrienden mee.

Georganiseerd door: 
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina