Datum: 
donderdag 14 maart 2019 20:00
Type activiteit: 
Thema-avond

 

Algemene lezing: Je verwonderen over de natuur in onze buurt, op donderdag 14 maart 2019 door Aat Rozendaal

 

Mensen die Aat kennen weten dat hij zich soms opeens van de groep afzondert om die ene vlinder of bloem te fotograferen die hij in het voorbijgaan had gezien. Hij heeft ons al vele keren onderhouden met prachtige fotoseries, soms van verre landen. Ook kun je hem alleen tegenkomen, om zich heen kijkend, of gebogen over een object dat hij op de foto wil zetten.

Net als vorig jaar wil hij ons meenemen naar de omgeving van Vlaardingen zoals de Ruigte van de Broekpolder en de Rietputten, waar hij de nodige pareltjes heeft gevonden. Zo weet hij de plekken waar veel vlinders of libellen zitten en ook wanneer ongeveer.

Nog steeds staat hij regelmatig in Groot Vlaardingen met een prachtige foto van een zeldzame vlinder of libelle of een zonsondergang.

Hij verwondert zich nog steeds over wat hij ziet en hoopt ons met zijn beelden te inspireren. Dat je daarvoor in de natuur moet horen, zien en ruiken zal de meeste KNNV-ers wel aanspreken.

 Als Aat een algemene lezing geeft is het ook algemeen. Hij laat ons vlinders, libellen, andere insecten en beestjes, bloemen, planten zonder bloemen en ook zoiets als korstmossen en ook wel eens een vogel zien en vertelt daar vaak allerlei anekdotes en wetenswaardigheden bij. Neem voor deze onderhoudende lezing gerust buren, familie of vrienden mee.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
De Boshoek, Bospad3, Schiedam
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina