Datum:
dinsdag 2 juni 2020 (Hele dag)
Type activiteit:

Eindelijk toch een klein beetje goed nieuws.

Vanaf 1 juni gaan we weer buiten activiteiten organiseren.
De Corona problemen zijn wat op retour al blijft het risico van een nieuwe uitbraak wel aanwezig.
Als bestuur zijn we voorzichtig geweest en dat willen we ook blijven. Het gaat over onze hobby of onze passie maar er is geen urgent belang mee gediend.
We hoorden natuurlijk ook wel dat velen van ons op eigen initiatief naar buiten gingen. En dat is wat ons betreft prima.
Maar om als vereniging excursies te gaan organiseren is weer wat anders en dat hebben we in de lock-down periode niet gedaan.

Veel van onze leden zitten in een risico groep maar ook als vereniging moeten we voorzichtig zijn. We kunnen en willen niet meemaken dat bij een door ons georganiseerde evenement er een uitbraak van het virus is. We zijn voorzichtig geweest en we willen iedereen vragen om voorzichtig te zijn en te blijven. Gezondheid staat voorop.

Vanuit de werkgroepen komt de wens om weer georganiseerd naar buiten te gaan. Wel natuurlijk met de bekende voorzorgen. Maar in het buitengebied zal dat geen probleem zijn.
In het verleden verzamelden we ons vaak in Schiedam en gingen dan, ook uit milieu overwegingen, met een beperkt aantal auto's naar de locatie. Dat zal nu anders gaan. De excursieleider moet erop op letten dat het vervoer "virus veilig" gebeurt. Reizen met eigen vervoer is het uitgangspunt.

In de zomer hadden we toch al weinig lezingen of activiteiten in de Boshoek. Ook dit jaar is dat zo. Dus dat komt goed uit. Wel heeft de plantenwerkgroep activiteiten in de tuin van de Boshoek gepland staan. Die kunnen dus doorgaan.

Namens het bestuur,
Henk van Woerden.