Datum: 
vrijdag 25 september 2020 20:00
Type activiteit: 
Lezing

 Uitgesteld! Nieuwe datum volgt!!

Vanwege de RIVM regels is vooraanmelden noodzakelijk! mail mij graag even op secretaris@waterweg-noord.knnv.nl.

Lezing ’De zeefauna en -flora van Tasmanië: allemaal even anders!’

Op 25 september 2020 geeft Mick Otten een lezing over het zeeleven van Tasmanië. Dit eiland, ruwweg anderhalve keer zo groot als Nederland, ligt onder Australië. Omdat het zo dicht bij Australië ligt, denk je misschien aan tropische zeeën en koraalriffen, maar de zeewatertemperatuur is vergelijkbaar met die van Nederland. "Wat ik zo bijzonder vind aan het zeeleven van Tasmanië is dat het lijkt op allerlei soorten die je in Noordwest-Europa kunt vinden, maar het is toch allemaal net even anders. Ook zie je typisch - zeer kleurige - tropische vissen, van oorsprong dwaalgasten uit de tropische zeeën bij Australië en dat maakt het nog afwisselender."

Hij heeft er gedoken en is bij laag water gaan zoeken naar het zeeleven in het getijdengebied. "Vooral de rijkdom aan vissen viel mij op: roggen, kleurige lipvissen, grappige koevisjes, trekkervissen, koffervissen, zeepaardjes en zeedraken. Sommige heel schuw, andere heel nieuwsgierig. Ook de zeesterren in allerlei kleuren en vormen zijn mij bij gebleven en de duizenden soldaatkrabbetjes die 's avonds uit het zand kwamen kruipen."

Naast het zeeleven zal hij ook kort wat van het landleven, zoals wallaby's, kangaroo's en wombats en van het prachtige landschap laten zien.

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
De Boshoek. Vooraanmelden noodzakelijk!
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina