Welkom op de website van de KNNV- afd. Waterweg-Noord.

De afdeling is opgericht op 28 juni 1937.

Vanaf 1988 is de vereniging gevestigd in Natuurcentrum "De Boshoek" , Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Door middel van excursies, lezingen, cursussen en werkgroepavonden en -ochtenden kunnen de leden hun kennis over de natuur vergroten. De afdeling bestaat uit werkgroepen op het gebied van: insecten, paddenstoelen, planten, strand en vogels. De werkgroepen komen één á twee keer per maand bijeen. Ook worden er maandelijks excursies georganiseerd door de diverse werkgroepen. De KNNV-WN heeft de afgelopen jaren diverse inventarisatie - en monitoringverslagen samengesteld. Deze rapporten  kunt u GRATIS downloaden. Kijk ook eens op de Fotogalerij, met de diverse foto's van de leden.

Op deze website kunt u over diverse onderwerpen verder lezen, zoals: Struinen (afdelingblad KNNV-WN), het landelijke KNNV blad Natura, diverse Acties in onze regio, Aandacht voor de natuur en Nieuwsbrieven. Verder zijn de excursieverslagen van de diverse werkgroepen te raadplegen.

De landelijke KNNV is opgericht op 26 januari 1901 door onder meer H.W. HeinsiusEli Heimans en Jac. P. Thijsse. De voornaamste doelstellingen zijn "de drie N's": Natuurbe-leving, Natuurstudie en Natuurbescherming. Sinds 1951 draagt de vereniging het predicaat 'koninklijk'. De KNNV geeft het blad Natura uit dat alle KNNV - en Jeugdleden ontvangen, met  daarin artikelen over het bestuderen en beschermen van de natuur. De KNNV heeft ca. vijftig afdelingen, waar de leden actief in zijn.

Bent u na het lezen van deze website enthousiast geworden, dan kunt u ook lid worden! Nieuwe KNNV- en Jeugdleden ontvangen een welkomstgeschenk.

Wilt u op deze pagina reageren? Klik hier