KONINKLIJKE NEDERLANDSE NATUURHISTORISCHE VERENIGING

De KNNV is een vereniging voor veldbiologie met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming.  Zij werd opgericht in 1901. De KNNV biedt deze activiteiten aan door: lezingen, excursies, cursussen, kampen en reizen. De KNNV heeft landelijk veel actieve werkgroepen en een landelijke eigen uitgeverij.

De afdeling KNNV Zaanstreek-Waterland is opgericht op 1 november 1921 tijdens een propagandabijeenkomst in het toenmalige paviljoen van het Volkspark door de heer F.A. des Tombes, toen ter tijd propagandist van de vereniging en redacteur van Natura.

De afdeling heeft drie actieve werkgroepen: de Planten-  en Vlinderwerkgroep en de werkgroep Kooiakkers. De werkgroepen komen regelmatig bij elkaar om de natuur te bestuderen. Deze veldbiologie wordt ook wel Natuurstudie genoemd. Op deze wijze krijgen KNNV-leden in  Zaanstreek-Waterland samen steeds meer kennis van planten en vlinders. Het kennen en het her-kennen van de natuur geeft ook enorm veel plezier. Ook samen op pad gaan  in de natuur geeft plezier. Samen kom je ook in bijzondere gebieden. op zoek naar bijzonderheden

De werkgroep Kooiakkers onderhoudt samen met KNNV-leden en enkele vrijwilligers een typisch Zaans Landschap: een veenweidegebied. Het is geen groot gebied. Groots is de uitstraling. Leerlingen van een scholengemenschap werken enthousiast mee om de biodiversiteit van het gebied te behouden.

Lid worden?
Informatie opvragen bij Cor Wouda, emailadres: secretaris@zaanstreek.knnv.nl of via het formulier van de KNNV.

Lidmaatschap, inclusief het 4 keer per jaar verschijnend verenigingsblad ”Natura”, heeft u voor  €30,00 per jaar Als lid ontvangt u ook 10% korting op alle boeken in de KNNV-uitgeverij. Als lid kunt u ook meegaan met de landelijke reiscommissie of deelnemen aan excursies en natuurkampen in Nederland en daarbuiten.