Datum:
dinsdag 14 april 2020 20:00
Type activiteit:
Lezing

Op dinsdag 14 april 2020 geeft Glenn Lelieveld om 20:00 uur een lezing over de terugkeer van wolven in Nederland bij Bibliotheek Idea Zeist. Hoe gaan wij om met de komst van de wolf? Zijn wolven gevaarlijk voor mensen? Wat betekent de komst van de wolf voor boeren? Is er in Nederland genoeg ruimte voor wolven? Waar komen ‘onze’ wolven vandaan? Waar kunnen ze terecht? Wat eten ze en wat doet het met de natuur?” Hoe kunnen we conflictarm samenleven?

“Om er voor te zorgen dat eventuele schade beperkt blijft en wolven niet alleen welkom zijn in de natuur, maar ook in de hoofden en harten van mensen in Nederland, moeten we de mythes en sprookjes van waarheid onderscheiden”, aldus Glenn. “Ook voorlichting is erg belangrijk, bijvoorbeeld over hoe boeren hun vee kunnen beschermen.”

Dat het herkennen van een wolf in de natuur nog niet zo eenvoudig is, laat hij zien met een mini-cursus 'wolf herkennen'. Ook wordt een andere nieuwe carnivoor voor Nederland bekender gemaakt, namelijk het neefje van de wolf: de goudjakhals.

Glenn Lelieveld is vrijwel dagelijks bezig met het ‘dossier wolf’ als coördinator van het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging. Na zijn master heeft hij zich o.a. toegelegd op het geven van lezingen, hij is coördinator van een vrijwilligersgroep, organiseert symposia en volgt wolven in het veld met camera vallen o.a. bij de Duitse grens.

Groene Lezingen
Dit is de eerste Groene Lezing in een reeks van vier die in de Ideabibliotheek in 2020 worden georganiseerd door de samenwerkende lokale natuur- en milieuorganisaties (KNNV), de ASZ  en de Ideabibliotheek.

Plaats: Bibliotheek Idea Zeist, Markt 1

Datum:  14 april 2020

Tijd: 20:00 uur

De lezing is gratis voor leden van de KNNV en ASZ.

De kosten voor niet leden: € 5,00 / € 3,50 leden Idea.

Betaling online: www.ideabibliotheek of per pin aan de zaal

Kosten:
De lezing is gratis voor leden van de KNNV en ASZ. De kosten voor niet leden: € 5,00 / € 3,50 leden Idea.
Vindt plaats in:
Geschikt voor kinderen: