Datum:
dinsdag 1 oktober 2019 20:00
Type activiteit:
Cursus

De KNNV – afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn, organiseert een minicursus Paddenstoelen voor beginners.

Tijdens deze cursus leert u over de soorten paddenstoelen die voorkomen in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en tot welke groepen zij behoren.

De volgende onderwerpen komen aan de orde: Wat is een paddenstoel nu eigenlijk? Waar vind je vooral paddenstoelen? Wat is hun functie in de natuur en hoe planten zij zich voort? Na afloop van de cursus gaan wij er vanuit dat u enige basiskennis heeft over de paddenstoel.

(Vliegenzwam, foto Susan Bol)

De cursus bestaat uit één theorieavond en één excursie.

De theorieavond zal plaats vinden op: dinsdag 1 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. Locatie: Gebouw Helicon, Socrateslaan 22A, 3707 GL Zeist.

De excursie zal plaats vinden op zaterdag 5 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur. Locatie:  Bezoekerscentrum Leersumse Veld, Maarsbergseweg 18a, 3956KW Leersum.

Cursuskosten voor KNNV- en IVN-leden € 5,- en voor niet leden € 7,50.

Minimaal 8 deelnemers, maximaal 22 deelnemers.

Opgeven vóór 25 september bij Lieke Versantvoort via e-mail: n.h.secretaris@heuvelrug.knnv.nl of 030-6562463. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en kunt u de financiële bijdrage overmaken op rekening NL 93 INGB 0003720624 van KNNV, afdeling Heuvelrug o.v.v. uw voor- en achternaam en “Minicursus Paddenstoelen”.

(Porceleinzwam, foto Susan Bol)

Vertrekplaats:
Gebouw Helicon, Socrateslaan 22A, 3707 GL Zeist