Na overleg tussen de besturen van de afdelingen van KNNV en IVN is besloten de pas opgerichte werkgroep een gezamenlijke werkgroep te laten worden. Eind april zal de eerste excursie plaats gaan vinden. De leden komen als vliegen op de stroop af om zich aan te melden voor deze werkgroep. De teller van het aantal leden voor deze werkgroep staat midden februari op 27.

Via e-mail en WhatsApp proberen we de communicatie in goede banen te leiden.

Erik Gruys is coördinator voor deze werkgroep vanuit de KNNV. Zou fijn zijn als er zich ook een coördinator vanuit het IVN wil melden nu het een gezamenlijke werkgroep is geworden.

In eerste instantie had de programmacommissie die in januari bijeen was gekomen vier excursies bedacht. Omdat Leendert van der Velden en Susan Bol die lid zijn van deze werkgroep o zo graag mee wilden doen en op deze data niet konden vanwege hun werk bij het IVN als docenten van de natuurgidsenopleiding, is er een vijfde excursie aan toegevoegd. Deze zal plaats vinden op zaterdag 15 augustus waarbij beiden wel aanwezig kunnen zijn. Het volgende programma is voor 2020 vastgesteld:

Er zijn vijf zaterdagen ingepland aan uitstapjes:

25 april Oostbroek

6 juni Leersumse Veld

25 juli Viegveld Soesterberg

15 augustus Heidestein

12 september Nieuw Wulven.

Alles vangt om 11.00 uur aan. Meer gedetailleerde informatie zal later worden bekend gemaakt. De bedoeling is om de ervaringen opgedaan in het veld de maandagavond of dinsdagavond daarop in het Torenlaantheater te gaan doornemen.