Dit seizoen zullen we op de woensdagavonden twee kilometerhokken gaan inventariseren. We maken dan een zo volledig mogelijke lijst van de aanwezige plantensoorten. Daarnaast bezoeken we ook een aantal andere gebieden, waarvan geen lijst wordt bijhouden. Gewoonlijk starten we om 19.30 uur, maar vanwege de kortere daglengte beginnen we op 8, 15 en 22 april, 26 augustus en 2 september al om 19.00 uur.

Het eerste hok is 141 – 456 rond de Biltsche Grift. We verzamelen op de Parallelweg langs de Utrechtseweg tegenover Van der Valk.

Data:8/4, 29/4, 20/5, 10/6, 1/7, 22/7, 12/8, 2/9.

Het tweede hok is 145 – 451 aan de oostkant van Odijk. Het verzamelpunt is op het Jaagpad in de buurt van de Rijnseweg 5 in Odijk.

Data: 22/4, 13/5, 3/6, 24/6, 15/7, 5/8, 26/8.

 

Op de "vrije" woensdagen gaan we naar de volgende bestemmingen:

 

Datum             Bestemming                                      Startpunt

15 april            Sandwijck                                           Ingang landgoed aan de Utrechtseweg, De Bilt

 6 mei              Bovenpolder oost, onderlangs           Parkeerplaats Burgwal, Amerongen

27 mei             Bert Bospad                                       Begin pad aan Kanaaldijk/Graaf Floris V weg

17 juni             Maarnse gat                                       Bergweg, Maarn

 8 juli               Vliegbasis Soesterberg                      Toegangshek aan de Hertenlaan, Den Dolder

29 juli              De Schammer/Bloeidaal                   Schammersteeg 2, Stoutenburg

19 augustus      Steenwaard                                        Veerweg, Schalkwijk

16 september   Afsluiting veldseizoen                        Café nader bekend te maken

 

Natuurlijk proberen we zo veel mogelijk met elkaar mee te rijden; graag onderling afspreken.

Nadere informatie bij Arnout Imhof: tel. 0343-539920 of e-mail: a.imhof@ziggo.nl.

 

Dagexcursie Nijenrode/Goudestein (zaterdag 18 april)

 

Het thema van de eerste plantenexcursie van het nieuwe seizoen is stinzenplanten. We bezoeken de landgoederen Nijenrode en Goudestein. Nijenrode is gevestigd op een bosrijk landgoed van bijna 60 hectare groot. Tijdens de lente verandert het kasteelpark in een zee van kleurrijke voorjaarsbloeiers: sneeuwklokjes, krokussen, hyacinten, wilde tulpen en narcissen. Daarna kunnen we nog naar het nabijgelegen landschapspark Goudestein in Maarssen, waar eveneens veel stinzenplanten te vinden zijn.

 

We vertrekken om 9.00 uur vanaf station Driebergen-Zeist. Opgave uiterlijk de woensdag tevoren bij Arnout Imhof, a.imhof@ziggo.nl of 0343-539920. Graag bij opgave ook vermelden of je eventueel wilt rijden.

 

Dagexcursie Mortelen/Scheeken (zaterdag 16 mei)

 

De Mortelen en de Scheeken zijn twee aan elkaar grenzende natuurgebieden in Brabant. Ze bestaan uit een afwisselend, kleinschalig landschap van bossen, struweel, weiden en akkers met mooie overgangen ertussen. Doordat de bodem veel leem bevat, zijn de lager gelegen delen vochtig en liggen er veel poelen. Vooral de voorjaarsflora bloeit uitbundig, met soorten als bosanemoon, slanke sleutelbloem, knolsteenbreek en eenbes.

 

We vertrekken om 9.00 uur vanaf station Driebergen-Zeist. Opgave uiterlijk de woensdag tevoren bij Arnout Imhof, a.imhof@ziggo.nl of 0343-539920. Graag bij opgave ook vermelden of je eventueel wilt rijden.

 

Kampeerweekend Drentsche Aa  (19 t/m 21 juni)

 

Dit jaar gaat het kampeerweekend naar het gebied van de Drentsche Aa. Het gebied is genoemd naar een systeem van beken die hier vrij mogen meanderen. Het gelijknamige nationaal park beschermt een oud esdorpenlandschap dat wordt afgewisseld door bossen, heiden, vennen, graslanden en beekdalen. Er groeien vele orchideeën en ook de zeldzame zwartblauwe rapunzel komt hier nog voor.

 

De precieze kampeerplaats wordt later bekendgemaakt. De deelnemers zorgen zelf voor de kampeeruitrusting. Aankomst vanaf vrijdagochtend, vertrek zondagmiddag. Er wordt centraal ingekocht voor ontbijt, lunch etc. Avondeten voor vrijdag wordt centraal geregeld, zaterdag in overleg met de deelnemers. Aanmelden graag voor 10 juni bij Arnout Imhof,  a.imhof@ziggo.nl of 0343-539920.

 

Deel deze pagina