Sheltergebied, Soesterberg (zaterdag 22 december)

Op Vliegbasis Soesterberg kijken we naar mossen op de bunkers en in het omliggende bos. Er zijn ook epifyten te verwachten op jonge eiken.

Fietsers verzamelen om 9.30 uur bij het busstation (einde Boulevard, Zeist).

Vertrek om 10.00 uur bij ingang Sheltergebied Park Vliegbasis Soesterberg (bij McDonalds richting Den Dolder, bij de eerste rotonde rechtsaf de Hertenlaan in, na 400 meter is de ingang).

 

Op woensdag 2 januari 2019 is dan weer een determinatieavond.

 

Op deze determinatieavond bekijken we de mossen die we op zaterdag 22 december in het Sheltergebied in Soesterberg hebben gevonden. Als je mee wilt: op Vliegbasis Soesterberg kijken we naar mossen op de bunkers en in het omliggende bos. Er zijn ook epifyten te verwachten op jonge eiken. Fietsers verzamelen om 9.30 uur bij het busstation (einde Boulevard, Zeist). Vertrek om 10.00 uur bij ingang Sheltergebied Park Vliegbasis Soesterberg (bij McDonalds richting Den Dolder, bij de eerste rotonde rechtsaf de Hertenlaan in, na 400 meter is de ingang).

 

De determinatieavonden beginnen om 20.00 uur en worden gehouden in het Torenlaantheater aan de Torenlaan 38 in Zeist.

 

Aanmelden bij Matthijs van Hoorn, e-mail: hoorn55@hetnet.nl.

PS: vergeet je loep niet!

 

Landgoed Vollenhoven (zaterdag 26 januari)

 

Er is een moerassige strook langs een watergang, er zijn laanbomen met epifyten en er is een stukje bos. We gaan kijken of onder meer het veenknikmos en het watervorkje, welke hier 10 jaar geleden gevonden zijn, nog terug te vinden zijn.

 

We verzamelen om 10.00 uur bij de ingang van het grote huis aan de Utrechtse weg (De Bilt).

 

 

 

Determinatieavond (woensdag 30 januari)

 

De determinatieavonden beginnen om 20.00 uur en worden gehouden in het Torenlaantheater aan de Torenlaan 38 in Zeist. We zullen de mossen welke we voorgaande excursie gevonden hebben nader bekijken.

 

 

 

Excursie Sterrenberg (zaterdag 23 februari)

 

Dit is een gevarieerd stuk bos van het Utrechts landschap tussen de Amersfoortse weg en de A28. Eventueel kunnen we nog aan de noordkant van de weg kijken in landgoed Beukbergen. Verzamelen 9.45 uur bij het busstation aan de Boulevard te Zeist of om 10.00 uur aan het eind van de Ericaweg (Achter Mc.Donalds).

 

 

 

Determinatieavond (dinsdag 26 februari)

 

We zullen de mossen welke we voorgaande excursie gevonden hebben nader bekijken.

 

 

 

Schraallanden Ruigenhoek (zaterdag 23 maart)

 

We gaan naar de schraallanden ten noorden van Fort Ruigenhoek in De Bilt. We verzamelen om 9.30 uur op de kruising van de Renesselaan en de Utrechtse weg in Zeist.

 

 

 

Determinatieavond (dinsdag 26 maart)

 

We zullen de mossen welke we voorgaande excursie gevonden hebben nader bekijken.

 

Deel deze pagina