Helaas is het niet mogelijk om dit najaar bijeenkomsten van de paddenstoelenwerkgroep op dinsdagavonden te houden, omdat we daarin geen anderhalve meter afstand kunnen realiseren. Als er eventueel toch activiteiten georganiseerd kunnen worden, zullen de leden van de werkgroep daarover rechtstreeks worden geïnformeerd via e-mail.

De kennis van de deelnemers neemt toe en parallel daaraan de interesse in de (op)bouw van de paddenstoel. Ruim 10 mensen zijn actief in de werkgroep en er is altijd plaats voor geïnteresseerden; kom eens een avond vrijblijvend kijken en genieten! Via de Nederlandse Mycologische Vereniging kun je o.a. districtsexcursies bijwonen; informatie vind je op mycologen.nl. Een interessante website is ook allesoverpaddenstoelen.nl.

Overigens is het leuk om te weten dat in 2018 de groene glibberzwam de paddenstoel van het jaar was. Bijgaande foto brengt deze Ascomyceet (zakjeszwam) in beeld; de foto is vorig jaar genomen in de berm van de Hoofddijk ter hoogte van het UMC.

(Groene glibberzwam.)

Informatie over deze werkgroep kun je krijgen bij Bert Tolsma en Mirjam Veerkamp. Hun adressen vind je in de Grote Ratelaar.

Bert Tolsma en Mirjam Veerkamp