Het afgelopen seizoen was voor paddenstoelenliefhebbers vanwege de weersomstandigheden niet best. De leden van de werkgroep hebben weinig kunnen verzamelen en de bijeenkomst van 20 november is zelfs niet doorgegaan. Half november hoopte men nog wasplaten te vinden bij Fort Rhijnauwen, maar het bleef bij een enkel sneeuwzwammetje en wat klein grut. “Ik kan me geen slechter paddenstoelenseizoen herinneren dan dit jaar”, meldde Bert Tolsma. Dat was ook de algemene indruk tijdens de jubileumdag van de NMV in Doorn (110-jarig bestaan).

De fotoavond op 15 januari gaat in ieder geval wel door: aanvang 19.30 uur in het Torenlaantheater aan de Torenlaan 38 in Zeist.

De kennis van de deelnemers neemt toe en parallel daaraan de interesse in de (op)bouw van de paddenstoel. Ruim 10 mensen zijn actief in de werkgroep en er is altijd plaats voor geïnteresseerden; kom eens een avond vrijblijvend kijken en genieten! Via de Nederlandse Mycologische Vereniging kun je o.a. districtsexcursies bijwonen; informatie vind je op mycologen.nl. Een interessante website is ook allesoverpaddenstoelen.nl.

Overigens is het leuk om te weten dat in 2018 de groene glibberzwam de paddenstoel van het jaar was. Bijgaande foto brengt deze Ascomyceet (zakjeszwam) in beeld; de foto is vorig jaar genomen in de berm van de Hoofddijk ter hoogte van het UMC.

(Groene glibberzwam.)

Informatie over deze werkgroep kun je krijgen bij Bert Tolsma en Mirjam Veerkamp. Hun adressen vind je in de Grote Ratelaar.