Trekvogels tellen bij de Treekerpunt (vanaf 16 september).

Vanaf zaterdagochtend 16 september gaan we weer trekvogels tellen bij de Treekerpunt van 8:30 uur tot 12.00 uur. We tellen vervolgens elke zaterdagochtend t/m 11 november.

De Treekerpunt ligt ten oosten van pannenkoekenhuis Bergzicht aan de weg van Maarn naar Amersfoort. Ga bij het stoplicht naar het oosten en volg de weg tot deze afgesloten is voor auto’s. Ga vanaf de parkeerplaats de hei op en loop via de trap de heuvel op. Daar staan wij. Opgave is niet nodig. De resultaten van de trektellingen worden ingevoerd op trektellen.nl.

 

Vogelexcursie Hondsbossche Zeewering en De Putten van Petten (zondag 22 oktober)

De bovenstaande plekken aan de Noord-Hollandse kust zijn bijna een must aan het begin van de herfst. Honderdduizenden vogels trekken dan langs de kust. We hopen Jan van Genten, stormvogels en sterns te zien. In de Putten, een gebied waar de vogels uit de wind kunnen foerageren, kunnen we kleinere steltlopers aantreffen, maar ook een slechtvalk of de bruine kiekendief kan overvliegen.

We vertrekken om 8.00 uur van station Driebergen-Zeist en zijn om ongeveer 16.00 uur terug. We delen de benzinekosten. Aanmelden bij Joke Lubach, e-mail jflubach@gmail.com of tel. 0343-441922.

 

Vogelexcursie naar Arkemheen en Delta Schuitenbeek (dinsdag 21 november)

Als experiment organiseren we een excursie op een doordeweeks dag.

In november zitten op de randmeren duizenden smienten en andere eenden. In de polder zitten kieviten en goudplevieren. In Delta Schuitenbeek zijn hopelijk de kleine zwanen weer terug. We stoppen op verschillende plekken en lopen soms een stukje.

Om de spits te mijden vertrekken we om 9:00 uur van station Driebergen-Zeist. Terug om ongeveer 15 uur. We delen de benzinekosten. Aanmelden bij Nicolien Drost, email ndrost@droho.nl of tel. 030-6563717.

 

Vogelexcursie in de Amsterdamse Waterleidingduinen (zaterdag 9 december)

De Waterleidingduinen zijn divers met strand, duin, bos, veld en water. Een rijkdom dus aan vogelsoorten. De kleine vogels in loof of naaldbomen zoals: goudvink, staartmees, goudhaantje, verschillende soorten mezen, sijsjes, vinken en kepen. In het infiltratiekanaal kunnen we eenden-soorten aantreffen. Denk aan tafel-, krak-, kroon- en bergeenden, maar ook zaagbekken, nonnetjes en brilduikers. En misschien zien  we ook wilde zwanen. Kortom een enorme variatie aan vogels.

 

Zin om mee te gaan? We vertrekken om 8.00 uur van station Driebergen-Zeist en zijn terug om ongeveer 16.00 uur. We delen de benzinekosten. Aanmelden bij Joke Lubach, e-mail: jflubach@gmail.com of tel: 0343-441922.

Deel deze pagina