Vogelinventarisatie Leeuwenburg

In 2018 broedden er een of enkele paren middelste bonte specht in Leeuwenburg. Daarom gaan we dit jaar Leeuwenburg opnieuw inventariseren. We wandelen door het bos en noteren alle zingende vogels op een kaart.

Excursiedata: zondag 24 maart, zaterdag 13 april, zaterdag 11 mei, zondag 26 mei, zaterdag 8 juni, zondag 23 juni.

Vertrek om 7.00 uur vanaf de ingang van Leeuwenburg, Langbroekerdijk 39, Driebergen.

Excursieleider: Nicolien Drost. Duur rond 2 uur. Aanmelden is niet nodig.

 

Vogelexcursie Eempolders (zondag 14 april)

Het plan is te gaan kijken bij de kleine plasjes langs de Eem, waar we allerlei steltlopers kunnen aantreffen. Ook hopen we veldleeuweriken te horen en misschien zien we de grutto’s nog baltsen. De boerenzwaluwen zijn dan zeker terug uit Afrika. Met de auto rijden we door het gebied en er wordt gestopt op verschillende mooie plekken. Tot slot is het ook nog genieten op het terras van de Theetuin van Eemnes.

Vertrek om 8.00 uur van sportcomplex Hoenderdaal, Hoendersteeg 7, Driebergen. Terug om ongeveer 14.00 uur. We delen de benzinekosten. Aanmelden bij Joke Lubach, e-mail: jflubach@gmail.com of tel. 0343-441922.

 

Voorjaarsweekend Zuidlaardermeergebied (17-18-19 mei)

Het Zuidlaardermeer ligt op de grens van Groningen en Drenthe. Rond het meer zijn nieuwe natuurgebieden aangelegd, waar de afgelopen jaren veel zeldzame vogels zijn gaan broeden, zoals zwarte, witwang- en witvleugelstern. We kamperen bij het dorp Kropswolde en zullen per fiets het gebied intrekken. Als je niet wilt kamperen kun je zelf je logies regelen, bijvoorbeeld via Vrienden op de fiets.

OPGEVEN VOOR 1 MEI bij Nicolien Drost, e-mail: ndrost@droho.nl of tel. 030-6563717.

 

Vogelexcursie Amsterdamse Waterleidingduinen (dinsdag 28 mei)

In mei zijn vrijwel alle zangvogels weer terug. We gaan vooral op zoek naar nachtegalen, maar hopen ook fitis, zwartkop, tuinfluiter en grasmus te horen. We maken een wandeling van zo'n 8 km door de duinen.

Vertrek om 9.00 uur van sportcomplex Hoenderdaal, Hoendersteeg 7, Driebergen. Terug om ongeveer 17.00 uur. We delen de benzinekosten.

Aanmelden bij Nicolien Drost, e-mail: ndrost@droho.nl of tel. 030-6563717.

 

Vogelexcursie Groene Jonker (zaterdag 15 juni)

In de Groene Jonker kunnen we nu allerlei eenden (o.a. zomertaling) en steltlopers (kemphaan) verwachten, maar ook rietvogels zoals blauwborst en rietzanger. Misschien laat de roerdomp zich horen. Ook een bruine kiekendief kan langskomen. We lopen een rondje van ruim 3 km.

Vertrek om 8.00 uur van Sportcomplex Hoenderdaal, Hoendersteeg 7, Driebergen. Terug om ongeveer 14.00 uur. We delen de benzinekosten. Aanmelden bij Nicolien Drost, e-mail: ndrost@droho.nl of tel. 030-6563717.

 

Vooraankondiging najaarsweekend

Het waddeneiland Texel staat op ons programma om hier tijdens het weekend van 13, 14 en 15 september vogels te gaan spotten. Wanneer dit idee je aanspreekt, zet de datum dan vast in je agenda.

Deel deze pagina