Tijdens de ALV op 12 april 2018 heeft het KNNV-bestuur met algemene instemming van de aanwezige leden Nicolien Drost en Frans van Bussel benoemd tot erelid van de afdeling. Voorzitter Nico Bolle gaf een toelichting. Hij roemde Nicolien om haar liefde voor de natuur in het algemeen en de vogels in het  bijzonder, die ze gedurende vele jaren heeft weten over te brengen aan deelnemers van vogelcursussen en excursies. “Vooral de manier waar op ze dat doet spreekt ons zeer aan.  Ze weet ontzettend veel van vogels en haar kennis draagt ze liefdevol met veel geduld en enthousiast over. Als iemand op dezelfde dag voor de zoveelste keer vraagt wat het verschil is tussen de koolmees en de pimpelmees zal Nicolien met het zelfde enthousiasme als de eerste keer haarfijn uitleggen wat deze verschillen zijn.” Ze is de drijvende kracht van de vogelwerkgroep, schrijft onvermoeibaar verslagen en laat anderen steeds weer zien wat er in de natuur te genieten valt.

Frans van Bussel is lid sinds 1996 en maakte 15 jaar deel uit van het bestuur, waarvan  13 jaar als voorzitter (tot en met 2017). Nico: “In zijn functie als voorzitter heeft hij een samenwerking opgezet met het IVN en de Algemene Seniorenvereniging Zeist waar we nu nog de vruchten van plukken. Onder zijn leiding heeft onze afdeling in de jaren van zijn voorzitterschap een bescheiden groei doorgemaakt tegen de landelijke trend in, waar sprake is van een ledenafname.” Naast zijn bestuurlijke kwaliteiten kon Frans namelijk zijn educatieve talenten benutten tijdens de vele cursussen die hij heeft ontwikkeld en uitgevoerd en dat leverde veel nieuwe leden op. Samen met Nicolien geeft hij al jaren de populaire vogelcursus en daarnaast bijvoorbeeld cursussen over insecten en diersporen. “Met recht kunnen we Frans betitelen tot “Mister KNNV”  van onze afdeling voor het begin van deze eeuw”.

Marijke Warmerdam