We komen om in een Tsunami van stikstof en ammoniak. Je kan geen krant openslaan of het nieuws volgen of je loopt hier tegen aan of ademt het in. Ik laat deze shit even links liggen om op adem te komen. Even nog genieten van wat de natuur ons nog kan bieden.
We mochten begin oktober nog genieten op de Dag van de Veldbiologie die vooral door de paddenstoelenexplosie en de inzet van de excursieleiders Jan Katsman, Arnout Imhof, Emile Sanders, Hans van Schaik, Bert Tolsma en Susan Bol en de organisatie in handen van Lieke Versantvoort een succes werd op het Leersumse Veld.
De nieuwe flyer heeft Jan Katsman prachtig vorm gegeven en is tijdens deze dag ten doop gehouden.
Wel jammer dat de bezorging van de laatste Grote Ratelaar door de postbezorging niet goed is verlopen waardoor een aantal leden niet op de hoogte was van dit evenement. Het zit niet altijd mee.
We zitten in een tijd van korte dagen en lange nachten waarbij de natuur zich koest houdt maar niet de mensen die bezig zijn als vrijwilliger in onze vereniging.
Dit jaar, 2020, zal de vogelcursus weer plaats gaan vinden die in verre omtrek zo gewaardeerd wordt. Daar boven op gaat Han van der Kolk nog een korte vogelzangcursus geven.
Alle werkgroepen zijn nu druk bezig hun plannen te maken voor het komend jaar. Enkele werkgroepen trekken al in de winterperiode het veld in.
Begin november is ook de insectenwerkgroep onder groot enthousiasme opgericht. Een verrijking voor onze afdeling. Meer hier over elders in dit blad. Ook is in november de eerste digitale nieuwsbrief verschenen om jullie nog beter op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes.
Nu nog een penningmeester ….. en alles loopt. Welk lid wil zich hiervoor inzetten?
Om lekker bij te kletsen en te klinken op het Nieuwe Jaar bent u van harte uitgenodigd in het kerkzaaltje aan de Kerkweg gelegen aan de achterkant van het Walkartpark in het centrum van Zeist op 14 januari vanaf 20.00 uur. Over de invulling van deze avond krijgt U per mail nog informatie toegestuurd. Het bestuur wenst de leden een prachtig jaar toe met schitterende natuurbelevingen.
Nico Bolle