Deze excursie stond eerst gepland voor 28 mei, maar wegens de OV-staking en het slechte weer is hij verplaatst naar 4 juni. Dat leverde ook nog wat extra deelnemers op, dus met 6 mensen en 2 auto's vertrekken we om 9.00 uur naar de ingang Panneland van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

We trekken kaartjes uit de automaat en lopen langs een weggetje met merkwaardige kromme bomen het gebied in. We horen een gekraagde roodstaart en boompiepers. Het is duidelijk dat er nu gejaagd wordt op de damherten, want het duurt vrij lang voordat we de eerste zien.

 

(Damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen, foto Nicolien Drost)

Bij het eerste kanaaltje laat de eerste nachtegaal zich horen. Ook horen we grasmussen. We lopen langs een geasfalteerd fietspad en drinken koffie bij een soort abri. Daarna lopen we langs een onverhard pad langs een kanaaltje. Al snel horen we de tweede nachtegaal. Ook zitten er veel grasmussen en graspiepers. Onderweg horen we nog enkele nachtegalen. Bij een sluisje besluiten we te gaan lunchen.

We gaan nu toch maar terug om voor de spits weer thuis te zijn. We lopen nu door een stuk met veel zingende gekraagde roodstaarten die zich ook mooi laten zien. Rond 14.30 uur zijn we weer bij de auto's. De nachtegalen hebben zich goed laten horen.

Nicolien Drost

Deel deze pagina