Datum: 
zaterdag 13 juni 2020 08:45
Type activiteit: 
Excursie - planten

Excursie naar het struunpad in het Koekangerveld - geleid door Ruurd en Deyke van Donkelaar.

Bij Ruurd en Deyke zit het groenvak in de genen. Ruurd is geboren tussen de vele cactussen op de kwekerij van zijn ouders. Als tienjarig jochie verkocht hij zijn eerste vijverplantjes van eigen kweek. Later behaalde Ruurd zijn groene vakdiploma’s en diverse verdiepende cursussen onder meer bij het herbarium Leiden en de cursus Historisch tuinen en parken.

Deyke heeft haar groene opleiding onder meer gevolgd aan de tuinbouwschool ‘Huis te Lande’. Bij bevlogen docenten als Wim Oudshoorn heeft zij haar liefde voor planten en gedegen soortenkennis opgedaan. Later voltooide zij de Pabo, een mooie basis voor de kennisoverdracht waar zij zich sterk voor maakt.

Een brede kennis van planten en beplanting vormt de basis van al hun activiteiten. In het bureau ‘Van Donkelaar groenadvies’ houdt Ruurd zich bezig met de beplantingsprojecten. Daarnaast werkt hij als adviseur groen erfgoed voor Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumenten (ERM). Deyke richt zich vooral op het ontwikkelen van cursussen en trainingen en heeft de leiding over Tuinderij ‘De Bostulp’, een proeftuin voor inheemse en historische planten die ze toepassen in hun projecten.

Voor meer informatie zie hier!   

De excursie in Koekange start om 10.00 u., Ruinerweg 44, 7958 RD, Koekange.

Duur van de excursie ±1,5 uur. Koffie en thee zijn bij de excursie inbegrepen.

Omdat het maximaal aantal deelnemers beperkt is tot 20 personen is opgave voor deze excursie verplicht bij: Elja van Dongen, eljavandongen@gmail.com.

Vermeld je naam en telefoonnummer en of je met de auto  komt en hoeveel mensen met je mee kunnen rijden.

      

 

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Vertrek om 8.45 u. vanaf uitspanning Het Engelse Werk, Engelse Werk 4, Zwolle.
Contactpersoon: 
Opgave voor deze excursie verplicht bij: Elja van Dongen, eljavandongen@gmail.com.
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina