Datum: 
maandag 29 april 2019 08:00 tot dinsdag 7 mei 2019 20:00
Type activiteit: 
Reis

 

 

 De KNNV-Vogelwerkgroep Zwolle organiseert in samenwerking met Traveldelta een 9 daagse reis naar de Donaudelta in Roemenie!

 

De Donaudelta ligt aan de zwarte zee in het oosten van Roemenië en bestaat uit een wirwar van rivierarmen en overstromingsvlakten en meet zo’n 3446 km².

                 

Daarmee is het na de Wolgadelta de grootste rivierdelta van Europa. Het gebied omvat vloedbossen, uitgestrekte moerasvegetaties, maar ook rivierduincomplexen die begroeid zijn met bos.
De Donaudelta is voor een belangrijk deel Nationaal Park en geniet bescherming als Unesco Wereld Erfgoed. De Donaudelta kent nauwelijks wegen en daarom vindt de reis plaats per boot.
 
Praktische informatie vertrekdata en prijs
Vertrek maandag 29 april 2019 in de ochtend, terugkeer dinsdag 7 mei 2019 in de avond.
Kosten verblijf inclusief vol pension (hotelboot Kingfisher) en vervoer in Roemenië:
Ongeveer 800 euro p.p. bij minimaal 12 deelnemers, bijkomende kosten vliegreis retour 200 euro.
Aanbetaling 300 euro voor 30-12-2018. De reis gaat door bij minimaal 12 aanmeldingen. Het maximum aantal aanmeldingen is 16. Op elke kamer is een wc en een douche aanwezig.
Totale kosten ongeveer 1000 euro inclusief lokale gids, vervoer in de delta, vervoer naar en verblijf op de hotelboot, maar exclusief reis Schiphol v.v.
 
Eerdere ervaringen van KNNV-ers met de hotelboot Kingfisher (2x KNNV-ARC, 1x KNNV-Moeraswerkgroep, 2x vogelwerkgroep Zwolle) waren uiterst positief. Met de Kingfisher varen we door de delta van locatie naar locatie. De hotelboot zelf wordt door een sleepbootje getrokken en voor excursies diep in reservaten zijn drie kleine motorboten beschikbaar.
De hotelboot bevat kleine 1- en 2- persoons kamers. De maaltijden worden geserveerd op de boot.
Dankzij contacten met het Nationaal Park zal het zeker mogelijk zijn om enkele strikte reservaten te bezoeken waar ‘normale  ecotoeristen’ niet in mogen komen (onder begeleiding van een boswachter en/of lokale gidsen).
 
Het gebied is zo enorm groot dat een keuze gemaakt moeten worden tussen het zuidelijk en het noordelijk deel van de delta. In het noordelijke deel kan onder meer een bezoek gebracht worden aan de kolonies van de kroeskoppelikaan en aan een bijzonder bos op een rivierduin, in het zuidelijk deel zijn brakke en zoute moerassen te vinden achter de strandwallen langs de Zwarte Zee.
 
Te verwachten soorten
Ongeveer 140 soorten waaronder roze pelikaan, kroeskop pelikaan, zwarte Ibis, ralreiger, kwak, buidelmees, reuzenzwartkopmeeuw, witwangstern, witvleugelstern, roodpootvalk, boomvalk, zeearend, grijskopspecht, zwarte specht, kleine bonte specht, kleine klapekster, grauwe klauwier etc.
 
Opgave graag uiterlijk voor 30 december 2018:
KNNV.VWGZwolle@gmail.com 
Of telefoon Jur Furda 06-51 28 05 38

Georganiseerd door: 
Vertrekplaats: 
Zwolle
Kosten: 
Totaal ongeveer 1000 euro inclusief lokale gids,
Contactpersoon: 
Of telefoon Jur Furda 06-51 28 05 38
Vindt plaats in: 

Deel deze pagina